Kamerthermostaat icm thermostaatkranen combinatie

Hadrianus

  • #1
Beste klussers,

Ik heb op mijn radiatoren thermostaatkranen, maar ook een kamerthermostaat. Hoe gebruik ik het beste deze combinatie als ik de kamerthermostaat in principe de temperatuurregeling wil laten doen? De thermostaatkranen allemaal wijd open zetten? Ook heb ik wel eens gehoord dat als je de thermostaatkranen nooit gebruikt, deze vast kunnen komen te zitten. Hoe kan ik dat voorkomen?

Groet,
Adriaan
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De thermostaatkranen zover openzetten dat de temperatuur hiervan hoger is dan de gevraagde temperatuur via de kamerthermostaat.

Regelmatig de kranen een keer open en dicht draaien voorkomt vastzitten.
 

Xr8

  • #3
In de ruimte waar de thermostaat hangt is het gebruik van thermostaatkranen af te raden. Dit omdat het de werking van de thermostaat kan beinvloeden. Zoals boven al aangegeven, je moet ze hoger zetten dan de ingestelde temperatuur, wat meestal neerkomt op geheel open.

De kranen verkleven wel eens, maar meestal in gesloten toestand. Bij de meeste merken is de kop te vervangen door een handwieltje, de kraan blijft dan hetzelfde maar werkt niet meer thermostatisch.

Succes.
 

W en d

  • #4
Je kan de thermostaatknopen eraf halen in de ruimte waar de kamerthermostaat hangt,zo kunnen ze nooit dichtlopen
 

Eye_in_the_Sky

  • #5
Toch zie ik er ook wel voordelen in.
Ik heb in de woonkamer/keuken 3 radiatoren met thermostaatkranen en in diezelfde ruimte hangt ook de kamerthermostaat.
De thermostaatkranen op de radiatoren zorgen er wel voor dat als de zon in de keuken staat de kachel daar niet aangaat maar de radiatoren in de woonkamer wel. En vice versa als de zon in de woonkamer staat.
Zaak is wel dat de thermostaatkranen zo staan ingesteld dat de ingestelde warmte op de kamer thermostaat wel bereikt kan worden.

Grootste probleem dat ik met de kamerthermostaat (icm stadsverwarming) heb is dat als de woonkamer eenmaal warm is de rest van het huis geen warmte meer krijgt.
 

Marcelvm

  • #6
Draai een radiator dicht zo gaat er veel langer warmte naar de andere
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu