Kamer boven garage isoleren

Klus-Piet

  • #1
Ik heb een huis uit 1991, met boven de (ongeisoleerde) garage een kamer. Deze kamer heeft een kleine radiator en is zo vorstvrij, maar nog behoorlijk koud. Ik wil deze kamer graag beter isoleren.

Het plafond van de garage had al glaswol isolatie vanaf de bouw.
De zijwanden van de kamer hebben rabatdelen aan de buitenkant en OSB (of triplex?) aan de binnenkant. Langs de kieren voel ik koude lucht.
De vloer van de kamer is OSB. Het schuine plafond heeft geisoleerde plafondplaten. Deze zitten ook op zolder en lijken niet het probleem.

Hoe kan dit beter worden geisoleerd? Heeft het zin om het glaswol in het garage plafond te vervangen door betere isolatie? Welke?

En voor de wanden; dient hier een voorzetwand geplaatst te worden met bijv. PIR? Moeten de OSB platen daarvoor worden verwijderd, of dient op het OSB isolatiemateriaal te worden geplaatst?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Vloer isoleren met een dikke laag steenwol en 2x gipsvezelplaat. Of nog beter: een brandwerende plaat. Hier zou je zelf al een WBDBO van 60 minuten willen hebben.
 

Klus-Piet

  • #3
Bedankt voor uw reactie. Bedoelt u dat de glaswol achter het plafond van de garage zou moeten worden vervangen met steenwol?

Een extra isolatielaag bovenop de vloer zelf is namelijk niet echt wenselijk ivm het hoogteverlies onder het schuine dak. Misschien heb ik het verkeerd begrepen?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Inderdaad, de isolatie onder het plafond vervangen door ander en dikker onbrandbaar materiaal.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu