KAKU oplossing voor uitgebreide hotelschakeling nodig

Luigy1963

  • #1
Ik zit met het volgende vraagstuk waarvan ik me afvraag of dit met KAKU op te lossen is:
Ik wil de huidige 2 hotelschakelaars, t.b.v een trap met overloop, uitbreiden met nog een twee (draadloze) schakelaars. Daarbij moet ook nog een extra (3e) lichtpunt geschakeld gaan worden. Nu begrijp ik dat je achter de bestaande schakelaars ontvangers van het type AWMR 210 kunt plaatsen waardoor deze kunnen blijven zitten. Kan dan gewoon met schakelaars WST 8800 het systeem uitbreiden? Wie heeft hier ervaring mee?
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
In principe is een wisselschakeling niet veel anders dan een enkele schakelaar. Als je de AWMR 210 in de centraaldoos plaatst, dan kun je het als volgt aansluiten:



De witte draden van de KAKU heb ik hier grijs getekend. Je moet alleen kijken of de bruine draad die vanuit de centraaldoos naar de eerste wisselschakelaar gaat nog een andere schakelaar of een stopcontact voedt. Anders moet je een aparte draad bijtrekken.

Met betrekking tot het derde lichtpunt moet je eerst wat duidelijker worden. Wat is bijvoorbeeld het tweede lichtpunt en moeten alle drie lampen samen aan en uit gaan of wil je ze apart kunnen schakelen?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu