Kaku achter schakelaar met 3 bruine draden

FamJansen

  • #1
Beste lezer,

Ik wil graag klikaanklikuit acm 2300 achter mijn schakelaar plaatsen. Nu heb ik de afdekplaatje van de schakelaar verwijderd en zie dat schakelaar is aangesloten met 3 bruine draden. Ik weet nu dus niet hoe ik klikaanklikuit moet bevestigen. In de lamp zelf is namelijk geen optie.

Ik heb een foto bijgevoegd van de aansluiting van de schakelaar. Het zijn zoals te zien 2 schakelaars. De linker betreft de schakelaar voor de buitenverlichting, waar ik klikaanklikuit op wil aansluiten. De rechter schakelaar is voor de kabeldoos buiten.

Kan iemand mij vertellen hoe ik de acm 2300 aan moet sluiten op de linker schakelaar?

IMG_20211011_155342.jpg
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Je zult zien dat 2 bruine draden in hetzelfde contact zijn aangesloten, dit is de fase die ook is doorverbonden naar de rechter schakelaar. Deze 2 draden moet je aansluiten in een lasklem met tenminste 4 posities. Vanuit deze lasklem ga je ook met een kort stukje bruine draad naar het "L" contact op de klikaanklikuit module.

De derde bruine draad gaat naar de buitenverlichting, deze sluit je aan op de uitgang van de module (L met een pijl)

Je moet op deze module ook een nuldraad aansluiten. Vervang daarvoor de lasklem die je rechts op de blauwe draden ziet zitten ook door een lasklem met tenminste 4 posities. Vanuit deze lasklem ga je met een stukje blauwe draad naar het "N" contact op de module.

Optioneel kun je ook de wandschakelaar weer terug aansluiten op de module. Ga daarvoor met een kort stukje bruine draad van de lasklem met bruine draden naar het "L" contact op de schakelaar en van een schakelcontact op de schakelaar met een kort stukje zwarte draad naar het "S" contact op de module.

Natuurlijk wel de spanning uitschakelen voordat je aan de klus begint.
 
  • Like
Waarderingen: FamJansen

FamJansen

  • #3
Beste Xander,

Hartstikke bedankt voor jouw reactie. Met behulp van jouw reactie heb ik afgelopen weekend de schakelaar kunnen voorzien van klikaanklikuit.
Helemaal top!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu