Nuldraad nodig bij KAKU ontvanger achter wandschakelaar

Jellex87

  • #1
Beste forumleden,

Mijn buitenverlichting is binnen te schakelen door middel van 4 wandschakelaars boven elkaar. In 1 of 2 van deze schakelaars zou ik een draadloze ontvanger (bv KAKU ACM-2300-HC) willen plaatsen. Deze bedien ik met een RFXCOM. Zo kan ik indien gewenst de verlichting eenvoudig automatisch en overal laten schakelen. Het is allemaal LED verlichting wat buiten is aangesloten.

Nu zie ik bij de bovenste 3 schakelaars alleen een fasedraad en schakeldraad. De onderste heeft een blauwe nul en zwarte schakeldraad. Het zal ongetwijfeld gebruikelijk zijn hoe het is aangesloten, maar ik ben benieuwd hoe ik in een van de bovenste schakelaars(dus zonder nul( een KAKU moet aansluiten. Moet ik de blauwe nul doorlussen? en hoe?
zie ook foto's.
IMG_9460.JPEG


Daarnaast nog een klein vraagje: er zit wat isolatiemateriaal in de wanddoos. Tegen de tocht natuurlijk, maar is dat wel toegestaan?

Alvast dank voor jullie reacties.
IMG_9461.JPEG
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
1) je hoort niet via de nul te schakelen, want dat zou betekenen dat de schakeldraad permanent onder spanning staat.
2) Isolatiewol hoort in niet een inbouwdoos. Zitten de achterwanden wel in de dozen?
 

Jellex87

  • #3
dank voor je reactie. Ik snap niet helemaal wat je met punt 1 bedoelt. Geef je aan dat het nu niet conform de regels is aangesloten? En hoe zou ik dat moeten oplossen? En hoe zou je een KAKU ontvanger dan aansluiten?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #4
Jellex87 schreef:
Geef je aan dat het nu niet conform de regels is aangesloten?
Inderdaad. Óf je schakelt hier de nul wat niet de bedoeling is. Óf (meer waarschijnlijk) er is een verkeerde kleur draad gebruikt. Blauw ipv bruin.

Meten is weten...

En de isolatie hoort hier inderdaad niet thuis.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu