Kabels uit de vloer

Kim.Bou

  • #1
Hallo allemaal,

We hebben deze week de sleutel van onze woning gekregen en tijdens de bezichtiging dachten we dat de zichtbare kabels achter de plint onder de vloer door zouden lopen, helaas bleek na het verwijderen van de vloer dat de kabels door de vloer komen. De groene kabel hebben we inmiddels gevonden en komt vanuit buiten in de kruipruimte binnen. Maar we hebben werkelijk geen enkel idee waar de witte kabel voor dient en kunnen tot nu toe ook niet traceren waar deze vandaan komt, is er iemand die ons uit de brand kan helpen met waar deze kabel voor is?

We willen graag van deze kabels af daar ze na het slopen van een gipswandje midden in de kamer liggen. Hebben we deze kabels nodig of zouden de aansluiting(en) in de woning ook nog gewoon moeten functioneren of kunnen we dat uitsluiten daar de groene kabel los lag?

Op de foto's de huidige situatie met de 2 kabels uit de vloer en de 2 aansluit punten in de woning.

Mijn excuses voor de gebrekkige uitleg, ik ben echt een leek op het gebied van kabels.





 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Dit zijn beide coax kabels dus voor kabel tv en/of internet. De groene kan de aansluiting vanuit het net zijn maar kan ook een kabel in de woning betreffen. De witte is waarschijnlijk om de groene door te lussen naar een andere aansluiting.

Ik denk dat de witte kabel naar de aansluiting van de laatste foto zal lopen. Kun je van deze aansluiting het afdekplaatje los halen (boutje in het midden losdraaien)? Zie je daar dan de witte kabel achter zitten?


Wil je uiteindelijk deze aansluiting nog kunnen gebruiken? Of ga je deze sowieso verplaatsen of vervangen door bijv. Glasvezel/UTP?

3e foto toont trouwens de analoge telefoonaansluiting die weinig meer worden gebruikt. Heeft in ieder geval niets te maken met de groene en witte kabel van de eerste foto's.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #3
De groene is de inkomende coax-kabel voor de TV. Deze hoort op een AOP te zitten.

De witte gaat hier vandaan naar een 2e punt ergens in de woning.

Je kunt eea controleren in de kruipruimte
 

Kim.Bou

  • #4
Hartelijk dank voor de reacties, helaas hebben we nog geen glasvezel op dit adres dus ik vrees dat omleggen van de kabels de enige optie is.

Hier een foto van het kastje aan de muur:



Er lijken 2 witte kabels doorheen te lopen, betekend dit dat ziggo/kpn hier gewoon het internet en de tv kunnen aansluiten, of is dit te simpel gedacht?
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #5
Hier wordt vermoedelijk ook weer doorgelust naar een volgende wandaansluiting. Is moeilijk te zeggen zonder de situatie beter te kennen.

Zeer waarschijnlijk is de groene kabel de voeding vanuit da kabelmaatschappij. Hier kan bijv. Ziggo dus het signaal op zetten. Het is dan aan jou om te zorgen dat je dit doorlust (indien nodig via een versterker) naar de aansluitingen in huis.

Eventueel kun je de groene kabel terughalen de kruipruimte in en elders weer omhoog gaan, als de kabel lang genoeg is. De kabelmaatschappij kan er een nieuw AOB opzetten voor je.

Ik mis hier vooral nog een beetje de info over wat je uiteindelijk wilt. Enkel een aansluiting in de woonkamer? Of ook op slaapkamers , keuken etc?
 

Jules1962

Vaste Beantwoorder
  • #6
Inderdaad net wat jouw wensen zijn.
Ga je voor kabel tv en internetdiensten en wil je vanuit een centraal punt in huis de boel vertakken naar verschillende vertrekken?
Dan zou ik de groene kabel naar een plek in huis leiden waar ik hem zou willen hebben.
Er moet wel een AOP van de kabelmaatschappij op voor de juiste signaalsterkte en galvanische scheiding van jouw installatie met het kabelnet, je mag de groene kabel dus niet zonder meer op jouw huisinstallatie aansluiten.

De dubbele coax contactdoos met dubbele kabel kan een doorlusdoos zijn.
Ik heb het vermoeden dat, waar de groene en witte kabel uit de vloer komen, met elkaar doorverbonden zijn geweest, de witte zou dan naar de doorlusdoos kunnen gaan en van daaruit naar een tweede doos elders in huis.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu