Kabels door vloer in meterkast: condens

Jan Koop

  • #1
Beste mensen,

Heb kabels aangelegd via de meterkast de kruipruimte in. tevens een nieuwe gasleiding die verder onder de kruipruimte doorloopt. De meterkast heeft twee deurtjes.

Door de nieuwe aanleg van het gas en kabels is het afdichtingsplankje bij A nu wat vol met gaten. Ook doordat er dus kabels e.d. doorheen gaan. Voel ik aan de kabels onder het plankje bij A dan is het daar behoorlijk vochtig. Kennelijk trekt het vocht de meterkast in en condenseert daar vanwege de lage temperatuur.

Mijn vraag is nu: hoe kan ik het bij A goed vocht dichtmaken en mogelijk wat isoleren? Ik zou er wat houten stukjes plank in kunnen zetten ( of is er ander beter materiaal?) en de meerdere kabelopeningen verder dichtspuiten met kit. Maar ja, tast die kit de verschillende kabels niet aan? Of is bv een soort van tape aan te raden?

Heeft het zin om bij B schelpen op de vloer de storten?
Graag jullie reacties.Bedankt.


 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Onder dat plankje A een 8 tot 10 cm dikke isolatie aanbrengen.
 

Jan Koop

  • #3
Bedankt, en al die doorvoergaten voor de kabels e.d.?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Een gat zo groot dat de stekker er door kan en dan stop ik het gat dicht met plastic folie. Moet de kabel er uit pulk ik de plastic eruit pas de zaak aan en prop de plastic er weer in.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Tegenwoordig moeten gaten in de bg.vloer luchtdicht afgesloten worden (bv. tegen radongas uit de bodem). Een wirwar is prima af te dichten met pur. Daarna bv. een gietmortel erover om het netjes en langdurig luchtdicht te maken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu