TV en Netwerk kabels onder laminaat vloer aanleggen !!!

Duende

  • #1
Hallo, wij gaan binnenkort de boven verdieping (3 slaapkamers + overloop) voorzien van een nieuwe laminaat vloer. De situatie nu is: betonvloer,groene platen, isolatie folie en oude laminaat. ik zou graag alle 3 slaapkamers voorzien van een TV- en Netwerk aansluiting om dit te kunnen realiseren zou ik per slaapkamer 2 kabels moeten aanleggen, om al de kabels naar dit verdieping te krijgen is het absoluut geen probleem ik zit allen met hoe kan ik ze het beste aanleggen.
Ik zat zelf te denken aan tempex platen op de betonvloer, daarna gleuven op de platen infrezen (voor het aanleggen van de kabels), isolatiefolie bovenop en daarna de laminaatvloer.
Qua hoogte van de vloer heb ik nergens last van dus dat is geen probleem.
Graag hoor ik jullie comentaar of ideeën,
Alvast bedankt,
Duende.
 

Henkvis

  • #2
Hallo,

Ik heb in mijn vorige woning hetzelfde ongeveer gedaan maar dan met van die groen ondervloerplaten.
Daar kun je prima TV,Tel en LAN kabels tussendoor voeren.
Als je daarna een vloerbedekking (laminaat oid) op legt is dat goed genoeg.

Suc
 

Duende

  • #3
Bedankt voor je reactie, ik heb de groen ondervloerplaten al liggen, maar ik vond ze te dun (+/- 0,5 cm), aan de andere kant 0,5 cm dikte zal voldoende zijn voor het doorvoeren van TV,Tel en LAN kabels . ik was benieuwd of er andere alternatieven bestonden.
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Langs de randen heb je meestal wel een cm ruimte om de werking van het laminaat op te vangen.
Dit in combinatie met holle plinten geeft voldoende ruimte om je kabels netjes weg te werken.
Voor de rest kijk eens of er ook ingebouwde kasten zijn oid. vaak kun je via zolder dan de kabels aanleggen en via deze kasten weer zakken.
Kabels netjes in een platte goot aanbrengen en klaar.

Wil je helemaal geen kabels dan bestaat er ook drl TV en drl internet, alleen ben ik daar geen voorstander van.

suc6

Gerrit
 

Duende

  • #5
Hoi, op dit moment loopt er al een aantal kabels door holle plinten naar een van de slaapkamers, als ik op deze manier naar de derde slaapkamer de kabels moet aanleggen dan zou ik te vell 90 graden bochten tegen komen, dit zou op een lange termijn niet ten goede komen voor de kabels.
Over de ingebouwde kasten, ik heb zo'n kast gebruik om de kabels naar de tweede verdieping toe te brengen, werkt perfect.
Ik vind draadloos systemen wel comfortabel, maar deze LAN kabels zullen worden gebruikt niet alleeen voor internet verbinding maar ook om mijn digitale ontvangers op een Satelliet TV netwerk aan te hangen.

Bedankt voor jullie suggesties.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
gebruikt niet alleeen voor internet verbinding maar ook om mijn digitale ontvangers op een Satelliet TV netwerk aan te hangen.
Sharen bedoel je, dat mag toch niet. :mrgreen: :cool:
 

Duende

  • #7
Intern sharen mag wel :wink: !!
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #8
Ja Ja' mooie hobby he !
Dreambox ?
 

Duende

  • #9
Yep :cool: , ik denk dat ik toch voor de tempex platen ga, zo kan ik al de kabels dwars door de kamers leggen, als ik zover ben (volgende week)plaats ik een paar foto's op de forum, bedankt allemaal !!!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu