Kabel van halogeen hanglamp vervangen

Janine82

  • #1
Beste allemaal,

Ik heb onlangs een hanglamp gekocht waarvan de kabels te kort zijn. De lamp moet in een vide van 5 meter hoog komen te hangen dus wil ik de kabel vervangen door lange kabels van ± 2,5 meter.

Nu vraag ik mij af watvoor kabel ik hiervoor moet aanschaffen en waar deze te koop is. Het gaat om een hanglamp waaraan 5 halogeen lampjes G4 20W/12 volt (0,3 m) zijn aangesloten.

Voor de duidelijkheid een foto van de betreffende lamp:



Wie kan mij helpen? Alvast bedankt voor jullie hulp!!

Groetjes Janine
 

Toon

  • #2
Kabel is op diverse plaatsen te koop, kijk eens bij een bouwmarkt of bij een lampenwinkel. Dan kan je ook gelijk op het esthetische aspect letten.
Wat betreft de kabel, 2aderig snoer, 0,5-0,75mm2 lijkt me voldoende.
Ik neem tenminste aan dat je de snoeren tussen de plafondplaat en de lampjes wilt vervangen? :wink:
 

Janine82

  • #3
Bedankt voor je reactie Toon!
Toon schreef:
Wat betreft de kabel, 2aderig snoer, 0,5-0,75mm2 lijkt me voldoende. Ik neem tenminste aan dat je de snoeren tussen de plafondplaat en de lampjes wilt vervangen? :wink:
Het gaat idd om de snoeren tussen de plafondplaat en de lampjes. Het originele snoer is gevlochten en zilverkleurig met daaroverheen doorzichtig rubber. Is 2aderig snoer zoals jij noemt hetzelfde?!
 

Toon

  • #4
Ja, alleen is dat in vele soorten, kleuren en maten te verkrijgen. Meestal is snoer met een wat "exclusievere" uitstraling beter verkrijgbaar bij een lampenwinkel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu