Gat met elektrische kabels dichten, hoe?

Allawy

  • #1
Beste mensen,

Ik ben bezig met een kleine verbouwing en over een paar dagen komt de stucadoor de muren glad stucen.

Nou heb ik hier en daar wat gaten in de muur die ik prima heb op kunnen vullen met muurvuller. Echter, ik twijfel wat ik kan gebruiken om gaten te dichten waar elektrische draden (en dergelijke) zichtbaar zijn. Deze gaten zijn ontstaan nadat de stopcontacten verplaatst is d.m.v fresen.

Ik vraag me af of purschuim of muurvuller wel kan / veilig is. Na wat gegoogled te hebben ben ik niet veel wijzer geworden.

Kan iemand mij hier bij helpen, wat kan ik gebruiken? Alvast bedankt voor de reacties. In de bijlage een foto van een van de gaten (links) die ik dicht wil krijgen voordat de stucadoor komt.

09651B04-F99E-4955-BFC9-AC8D73D572DF.jpeg
 
Laatst bewerkt:

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Daar hoor je een inbouwdoos te plaatsen net als rechts op de foto, welke je afwerkt met een blinddeksel. De buizen moeten immers eindigen in een doos, verbindingen moeten zijn gemaakt in een doos en verbindingen moeten ten alle tijde bereikbaar blijven.

Het alternatief is om de draden niet te verlengen, maar vanaf de dichtstbijzijnde doos (centraaldoos?) geheel te vervangen, zodat je geen verbindingen nodig hebt. Wel moet je dan de bestaande en nieuwe leiding met een sok/mof met elkaar verbinden zodat je een afgesloten geheel overhoudt. Dit kun je vervolgens gewoon vullen met (snel)gips en laten afwerken door de stucadoor.

Al het andere is gewoon gevaarlijk gepruts, inclusief hetgeen we nu op de foto zien.
 
  • Like
Waarderingen: Walker

Pikachu

  • #3
Alternatief: een dunne plaat kopen en dat bevestigen op die gaten. Daarna erover stucen en het zal niet zichtbaar zijn.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
Dan deugt het alsnog niet.

Let wel: ik heb het dan niet over de kwaliteit van het stucwerk, maar over de eisen gesteld aan een elektrische installatie.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #5
Zeer slecht advies van Pikachu. Weet waarover je schrijft.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu