JVC SP-PWA9 Subwoofer

Damellema

  • #1
Hallo,

Ik heb onlangs een JVC SP-PWA9 actieve subwoofer weten te bemachtigen, echter zonder de bijbehorende DVD-speler. Er zitten 5 speakeruitgangen op en een 8-pin mini din ingang. Nu weet ik niet wat de pinout van deze connector is.

Iemand die mij hiermee kan helpen?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Of JVC of je moet dat ding open vijzen en zelf aan het meten gaan.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik vond hier helaas offline oude gegevens van het complete systeem.

Je zult de technische documentatie van de JVC TH-A9 moeten hebben, om te weten te komen wat met wat verbonden zat. De connector diende om de subwoofer te verbinden met het centrale unit, dat was dus niet alleen een dvd speler, maar een combinatie van dvd speler met am/fm receiver.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
In de gebruiksaanwijzing wordt gesproken over een "systeemkabel",
Te zien aan de aansluitgegevens wordt de voedingsspanning voor de subwoofer ook via deze kabel vervoerd. Dat betekent dat die voedingsspanning verzorgd wordt in de hoofdunit, en dat de subwoofer dus niet kan werken zonder de hoofdunit.

Alleen indien er een schema beschikbaar is (kun je bij JVC bestellen denk ik, maar kost wel wat) en je bent in staat zo'n voeding na te bouwen en de juiste verbindingskabel vanuit het schema te halen, kun je de subwoofer voor andere toepassingen gebruiken.

Anders heb je er niets aan.
 

Damellema

  • #5
Klusidee Kees schreef:
Dat betekent dat die voedingsspanning verzorgd wordt in de hoofdunit, en dat de subwoofer dus niet kan werken zonder de hoofdunit.
Ik heb de subwoofer hier naast me staan, en er zit toch echt een kabel aan met lichtnetstekker.

Hopelijk zijn de signalen die via de systeemkabel verstuurd worden gewoon analoog.
Er zitten 5 aansluitingen voor speakers aan, 1x center en 4 normaal. Dat zou neer komen op 5 pinnen + 1 ground. Dan heb je nog 2 pinnen over om de unit in te schakelen, wat waarschijnlijk met een mosfet gebeurd.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Ik heb de subwoofer niet staan, en moet dus afgaan op wat jij noemt, en wat in de handleiding te vinden is. Indien de subwoofer een eigen voeding heeft dan zou het moeten kunnen.

Je zult dan toch de originele technische documentatie moeten hebben voor de aansluitingen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu