Dvd speler vervangen van JVC THA 75R

Plurix

  • #1
Mijn 4 jaar oude JVC THA-75R heeft kuren. Hij accepteerd niet meer alle DVD's. Soms zit er een dvd in en komt de melding "NO DISC". Ik heb 'm al eens schoongemaakt met een schoonmaakcd maar het mocht niet baten. Ik denk dat de slijt erin zit. Moet ik nu een nieuwe speler inbouwen en kan ik dat zelf?

Maar het kan natuurlijk ook iets anders zijn.

Peter Lurix

'naast de weg' :wink: Top site! vette tien!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Een schoonmaakcd geeft geen enkele garantie dat het leessysteem werkelijk schoongemaakt wordt. Één dotje stof op het lenzenstelsel en het is al mis.

In hoeverre het zelf te doen is om een dergelijk (nogal delicaat) systeem open te maken en te reinigen (als dat het is tenminste...) kan ik niet goed beoordelen. Ik heb het wel eens bij een CD speler geprobeerd maar dat was geen echt succes.

Wel kun je als eerste proberen om gewoon eens door de opening te... blazen, met een beetje geluk blaas je net dat stofje van de lens af. Dat is me wel eens zo gelukt!

Misschien weet The headhunter nog een trucje?

Zelf vervangen van zo'n DVD speler gedeelte in dit home theater systeem:
Ik denk dat je daarvoor een speciaal vervaardigde unit zult moeten bestellen bij JVC, en daarmee net zo duur uit komt als wanneer je het laat doen. Er bestaan naar mijn idee geen universeel inzetbare DVD gedeeltes voor zo'n theater systeem.

Dat geeft ook meteen het nadeel van zo'n systeem aan: het onderdeel dat het meeste slijt (de DVD speler) is het eerst defect, en indien het niet te repareren is moet je het hele apparaat vervangen.

Daarom geef ik zelf de voorkeur aan losse apparaten: tuner/versterker (=receiver) en dvd-speler.
Heb je dan wat met de dvd speler, dan vervang je hem voor relatief weinig geld (en hebt meteen de nieuwste stand van zaken op dat gebied...)

Alleen heb je daar nu niet zoveel aan... :(
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Helaas ik vermoed dat de laser zelf versleten is en daardoor net niet genoeg meer opbrengt om een cd altijd goed te herkennen/lezen.

Laser units zijn los verkrijgbaar/vervangbaar maar....
Het juist afregelen van de laser zijn geen simpele truckjes en een foutje en je krijgt een rookwolkje.
Daarbij is licht van een laserunit gevaarlijk je ziet het niet maar brand zo een vlek in je gezichtsveld, kijk dus nooit in de lens.

Ikzelf vervang ze niet. ik schroef de laser soms iets op zodat hij weer even werkt en anders is het gewoon iende oefening, nieuwe halen.
 

Plurix

  • #4
Ik heb wel eens een paar keer een cd-rom onder handen gehad die niet goed deden lezen. het probleem daarbij was dan dat op de plaatsen waar de speler de cd deed klemmen vuil\vet zat en dat maakte dat de cd niet mooi vlak draaide maar "wiebelde" daarna was het probleem opgelost.

Aan de unit kan gewoon een externe dvd gehangen worden dus een extra erbij zetten gaat altijd nog.

Is er een mogelijkheid om erachter te komen welk type speler er in zo'n thuisbios van JVC gebruikt word? voor het geval dat het reinigen niet goed gaat?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Je zult dat, denk ik, alleen via de servicecentra van JVC kunnen informeren.

Het is niet erg gebruikelijk om dergelijke onderdelen direct aan de consument te leveren, zoals dat bij witgoed via de witgoed-onderdelenzaken wél kan.
 

Plurix

  • #6
We gaan spitten... Alvast bedankt en ik laat even weten hoe dit afloopt.

Greetzz..
Peter
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu