Itho ventilatieunit bedienen met jung as500

Guybrush

  • #1
Ha forumleden,

Ik heb een ventilatieunit van itho aangepast zodat je deze met een afstandbediening kunt bedienen.



Nou vind ik deze afstandbediening eigenlijk geen porum gezien het feit dat ik in elke ruimte Jung as500 schakelmateriaal gebruik.
Nu heb je van deze serie wel een driestandenschakelaar:



Vraag 1: (Hoe) Is het mogelijk om deze itho ventilatieunit te bedienen met de driestandenschakelaar van de AS500 serie, zonder draden te moeten trekken naar de ventilatieunit (die mogelijkheid heb ik namelijk niet meer)?
Vraag 2: Mocht bovenstaande al mogelijk zijn, dan verlies ik waarschijnlijk de 10-minuten-functie (10 minuten op hoogste stand alvorens weer naar de lage stand te gaan). Of is hier ook nog een manier voor?

Alvast bedankt voor jullie reacties!
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Gaat niet zomaar.
je moet voor elke stand een stukje elektronica maken dat het contact omzet in een puls met die puls kan je dan het contact op de afstandbediening bedienen.
 

Cheater

  • #3
Eigenlijk zoek jij ongeveer hetzelfde als wat ik zoek.
Een impulsschakelaar met 4 drukmogelijkheden (2 schakelaars), en ruststand in het midden.
 

Doe-het-lekker-zelf

  • #4
Kan een ITHO ventilatie box ook niet met een "normale" 3 standen schakelaar worden aangestuurd? Dan zou het volgens mij met deze schakelaar wel kunnen.
 

Cheater

  • #5
ZONDER draden te trekken zei hij. Dan valt een 'normale' schakelaar (laat staan een 3-standen schakelaar) niet onder zijn eisen/wensen.
 

Xr8

  • #6
De Itho boxen waar deze afstandsbediening op zit kun je niet aansluiten met een gewone 3 standen schakelaar. De boxen geschikt voor een 3 standen schakelaar zijn uitgevoerd met een perilex stekker. De eerst genoemde met een gewone stekker.

Succes.
 

Guybrush

  • #7
Bedankt voor de reacties.

Concrete oplossing is dus om zelf een stukje elektronica in elkaar te fabrieken. Gezien mijn geringe ervaring op dit vlak doe ik het voorlopig nog even met de afstandbediening die vanuit ITHO wordt geleverd. Ziet er uit als een leuk hobbyprojectje op het moment dat ik hier meer tijd voor heb (lees: andere zaken van de verbouwing heb afgerond).

Groet
 

Cheater

  • #8
Voor mijn probleem heb ik een 4-maak contacten impuls schakelaar gevonden van Berker


Eigenlijk is dat precies wat jij ook nodig hebt (maar dan van het merk Jung lijkt me)... De elektronica van de bijgeleverde ITHO schakelaar erachter monteren en klaar!

En nee door je eigen elektronica erachter te monteren heb je dus geen 230 nodig!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu