Itho Klimax2 geen warm water

JonathanS

  • #1
Hallo,

mijn Klimax2 heeft een raar probleem. Ik krijg geen warm water, de vraag wordt vaak niet (correct) geregistreerd. CV doet het prima.

Géén foutcodes. Flowsensor en print zijn vervangen en ik houd het euvel. Bij warmwatervraag, ongeacht welke kraan, lijkt de ketel op te starten en vervolgens pingpongt hij in het display tussen 6 & 7 (warmwatervraag en nadraaien).

Installateur is geweest en zegt dat de driewegklep goed is. Lijkt me ook niet het probleem omdat de CV in het geheel niet aangaat, hij neemt gas terug of stopt volledig met branden.

Warmwatersensor doet het ook goed.

Iemand een idee?
 

Bentel

  • #2
Hallo JonathanS, ik heb hetzelfde probleem, denk ik. Heb je een oplossing gevonden?
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #3
wat geeft het toestel voor warm water aan hoeveelheid, kan zijn dat de flow te laag is om het toestel in te laten schakelen. Of de warmwater sensor is defect.
Indien te laag voor de tapspiraal zit een t stuk met een inbus aan de linkerzijde.
Hier kan je de hoeveelheid warm water me instellen, wil wel eens vuil voorzitten waardoor geen juiste doorstromung
 

ikkee

  • #4
JonathanS,

Is jouw probleem al opgelost. Wij hebben hetzelfde probleem. Geen foutmelding wel gewoon verwarming maar geen warm water uit kranen en douche. Monteur lang geweest en die geeft aan dat de tapspiraal helemaal vervangen moet worden wat incl arbeidsloon bijna gelijk is aan een nieuwe ketel. Is het bij jouw al opgelost en zo ja wat was de oorzaak. Onze ketel is 8 jaar oud en ook een klimax2.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu