ISRA punt KPN Glasvezel?

Cyspoz

  • #1
In mijn nieuwbouw woning heeft KPN inmiddels zijn ISRA punt ook geplaatst. Deze ziet er uit als een glasvezel kabel:

Maar dan moet er ook voeding bij zitten aangezien het kastje geen voeding krijgt en een analoge telefoon lijn uitgang heeft. Iemand die meer over deze aansluiting van KPN kan vertellen?
 

Kaajee

  • #2
Heb je glasvezel aangevraagd dan?

En je zegt dat een aangesloten analoge telefoon het gewoon doet?
Dan is het niet (alleen) glasvezel, maar moet er ook koper binnenkomen. Dat zou ook wel kunnen aangezien ik 2 'kabels' zie (blauw en bruin/glas?). Blauw zal dan wel koper bevatten…..

Ik vermoed dat ze/KPN tegenwoordig, indien glasvezel tot in het huis aangeboden kán worden, dit automatisch doet/voorbereidt. Zou wel slim zijn van ze.....zijn ze (en jij) al voorbereid........

Maak anders eens een betere (complete) foto van die grijze/witte kast erboven?
 

Cyspoz

  • #3
Ik woon er nog niet, heb nog niets er aan getest. Ook niets aangevraagd dus het zou gewoon een "standaard" KPN aansluiting moeten zijn. Ik vind zelf de bruine kabel er ook het meest glasvezelachtige uitzien.
Ik zal de volgende keer een betere foto maken waarop het volledige kastje te zien is. Behalve trouwens de RJ-11 connectoren zitten er verder geen extern zichtbare aansluitingen in het kastje op dit moment.
 

Kaajee

  • #4
Dan is "standaard" tegenwoordig (indien mogelijk en van toepassing) dus inderdaad stukje koper je huis in en stukje glasvezel. Wel netjes.

edit: hier zie je eenzelfde ISRA punt als de jouwe, maar dan zonder de bruine/glas kabel. uit het bijbehorende verhaal blijkt ook dat het in dit geval om een 'gewone' analoge telefoon lijn gaat (de blauwe dus).
 

Cyspoz

  • #5
De kabel van KPN is overigens ook mega dik. Het lijkt er bijna op dat het een multi kabel is waar eventueel later nog andere kabels doorgeen getrokken/geblazen kunnen worden.
Op zich wel interresant misschien dat KPN dan toch iets beters nog weer kan leveren dan UPC in mijn situatie. Zal ze eens bellen, misschien dat ik daar nog aanvullende informatie vandaan kan halen.
 

Cyspoz

  • #6
Nog een nieuwe foto van het ISRA punt met nu het volledige kastje er op.
 

Chathanky

  • #7
Zolang je geen voeding hebt op het isra punt heb je ook een analoge lijn tenzij er een overgangskastje hebt met een glasvezelkabel.

Je hebt altijd nog een voeding nodig om het glasvezelsignaal om te zetten in een analoog signaal. Als er op het isra punt geen voeding is en je hebt gaan glasvezelkabel naar een modem dan is er nog steeds een koperkabel aanwezig voor het analoge signaal
 

Cyspoz

  • #8
Dat begrijp ik, dat had ik zelf ook bedacht. Ik denk ook niet dat in dit kastje eventueel (al dan niet via een extensie module) een glasvezel receiver geplaatst zal worden. Maar kan me wel voorstellen dat er eventueel een glasvezel koppeling gemaakt kan worden in dit kastje.
Ik zal vandaag eens met KPN bellen kijken of ze iets nieuws kunnen aanbieden op dit adres.
 

Cyspoz

  • #9
Heb met meerdere heldesken gebeld van KPN, maar volgens hun is de tweede ader geen glasvezel en ligt het er volgens hun systemen op dit moment nog niet.
Dus zal ik moeten kiezen uit de "normale" diensten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu