ISRA punt in beton verdwenen

Victex

  • #1
Hallo allemaal,

pas geleden hebben wij de houten vloeren vervangen door betonvloeren. Daarbij is de ISRA kabel verdwenen in het beton. Op de blauwe kabel zat een grijze kabel aangesloten met de grote lasdop.
De grijze kabel loopt door het beton en komt uit in de kelder. Uiteraard niet een hele slimme actie, maar kan het enig kwaad dat de lasdop in het beton zit?
Ik heb geen kpn aansluitingen, maar is er een manier om te testen of de aansluiting nog wel werkt (stel dat we over willen stappen naar kpn pakket oid)

Victor
 

Knuppel

  • #2
Ik zou me d'r niet teveel zorgen om maken.
Als je nu geen analoge/ISDN lijn gebruikt ga je hem hoogstwaarschijnlijk nooit meer gebruiken.
Testen kan alleen als KPN de verbinding aanzet, waarvoor naar mijn weten een monteur fysiek aanpassingen moet doen in het kastje op straat.
 

Ronald41

  • #3
ISRA punt is eigendom van KPN en dient toegankelijk te zijn.

Die blauwe kabel bevat meer aders dan de grijze kabel. In sommige gevallen zijn die ook nodig, bv bij draadbreuk of complexe installaties.

Als het mogelijk is zou ik hem uithakken, en anders hopen dat ze er nooit meer bij hoeven. Als ze dat wel moeten, verhalen ze de kosten op jou namelijk.
 

Xsienix

  • #4
E.e.a. staat ook in je hypotheekvoorwaarden.
Maar stel, je verkoopt je woning ?
 

Imco

  • #5
Ik zou me er niet al te druk om maken. Officieel heeft Ronald41 natuurlijk gelijk: het ISRA punt dient bereikbaar te zijn en toegankelijk voor een KPN monteur. Als je echter zelf geen KPN gebruikt via deze koperen leiding dan zou ik me er geen zorgen om maken. In de toekomst wordt deze leiding toch vervangen voor glasvezel. Tenzij je binnenkort wilt verhuizen dan is het wel het overwegen waard om toch te gaan hakken. Testen kun je zelf toch niet. Zonder signaal op de leiding valt er voor jou niks te meten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu