Isoleren zolderkap van binnen

Dehussler

  • #1
Wij hebben een volledig ongeïsoleerde zolder. Dit is een gordingen kap waar we van binnen rechtstreeks op het dakbeschot kijken. Op sommige plekken er zelfs doorheen en zijn de dakpannen zichtbaar.

Wat is de beste manier om deze goed te isoleren? Wij twijfelen tussen 1) "gewoon" glaswol met een dampscherm aan de binnenzijde of 2) PIR platen met een aluminium voorzijde. De tweede isoleert beter, maar levert deze misschien meer vochtproblemen op? Of zien wij nog meer dingen over het hoofd?

De gordingen zijn 15cm diep, maar we willen zoveel mogelijk ruimte behouden op de zolder.

Moeten wij ook nog iets aan de achterzijde van isolatie (tegen het dakbeschot) om deze wind dicht te maken?

Alvast bedankt!
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #2
Gewoon glaswol met een dampscherm aan de binnenzijde is in ieder geval het voordeligst en het makkelijkst te verwerken. Pir platen moeten allemaal op maat worden gezaagd. Veel meetwerk en dat pas nooit helemaal perfect, je dan langs de randen eigenlijk nog weer dichtpurren. Bij glaswol kan je wat makkelijker met de maatvoering omspringen en als je het een centimeter groter zaagt dan meet, zit het goed klemvast.

Een dampopenfolie aan de open kant lijkt mij wel raadzaam bij glaswol in dit geval, de isolatiewaarde gaat achteruit door dat enorme tochten (wollen trui in de wind idee noemen we dat hier)). Het kan ook met triplex platen maar dan kan evt. vocht (bijv. na lekkage of stuifsneeuw)in de isolatie weer wat lastiger weg. Bij Pir platen hoeft triplex/dampopen niet.

Zoals ik het zou doen: dampopenfolie nieten tegen de panlatten, 15 cm glaswol er tegen aan, dampdichtefolie vastnieten op de gordingen, raggels er tegen aan, gipsplaten en klaar.

Dan zijn echter wel je gordingen uit het zicht.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu