Isoleren zolder van binnen uit.

Meulen

  • #1
Hallo,

wij gaan binnenkort de zolder van binnen uit isoleren.
Purplaten met aan beide zijde aluminium tussen de gordingen tegen het dakbeschot en aan de binnenzijde afwerking met gipsplaten er tegen aan.
Vanaf de laagste gording willen we een staand wandje maken naar de vloer (afstand zo’n 60 cm en eigenlijk een te verwaarlozen bergruimte). Ook die wand willen we isoleren met purplaten met aan beide zijde een dunne houtafwerking (hebben we nog liggen en kunnen we zo nog mooi gebruiken).

Op de vloer achter de gemaakte wandafscheiding willen we glas- of steenwol op de grond leggen. Dit om er voor te zorgen dat er geen koude in de betonnen vloer trekt. Het laatste deel van het dak is namelijk moeilijk te bereiken en dus ook moeilijk degelijk te isoleren.

Vraag is of dit een goede/juiste manier is om de punt te isoleren?? Zonder dat er problemen komen (mbt koudebruggen of iets dergelijks).

Bedankt alvast voor jullie reactie.

Karel
396E12E7-CE94-41FC-A8A0-52EF36EC8503.jpeg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ja, in basis kan dit. De loze ruimte moet wel zwak geventileerd worden, en naar de woning toe luchtdicht zijn.

Echter de prestatie van het geheel is afhankelijk van de aansluiting van het dak op de (spouw)muur. Als de spouw niet helemaal tot boven is gevuld met isolatie, wordt de vloer idd een koudebrug. En dat ga je merken in de vorm van vocht en/of schimmel op de plafonds op de verdieping hieronder.
 

Meulen

  • #3
Walker,

Bedankt voor je antwoord.
De huizen zijn in de jaren 70 opgetrokken met beton. Of de muur met de buren een spouw bevat en of die dan geïsoleerd is, is (nog) niet bekend.
Begrijp ik je goed dat als er een spouw is en die niet geïsoleerd is dat we dan ondanks de glas/steenwol op de vloer een koudebrug krijgen??
Wat als er maar een betonnen scheidingswand is met de buren?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Boven die driehoekige ruimte van de wol is op het dakbeschot geen isolatie getekend. Klopt dit.
En inderdaad. Wat zit er onder die zone van glas of steenwol.
 

Meulen

  • #5
Wgb

klopt daar zit tegen het dakbeschot geen isolatie (erg lastig om dit goed te krijgen).
De zolder heeft een betonnen vloer, dus dat ligt onder de glas/ steenwol.
Hopelijk zo beantwoord.

Groeten Karel.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Wat voor een ruimte zit er onder die betonnen vloer en vooral het gedeelt waar de wol op licht.
Dat deel zou een overstek kunnen zijn maar ergens zullen er toch wel muren onder staan en dan komt de beruchte spouw weer naar voren.
 

Meulen

  • #7
Wgb

Onder de wol (op de vloer) is een slaapkamer. Helemaal bij de punt, daar onder zit de buitenmuur. Of deze geïsoleerd is, is een vraagteken. De huizen zijn met beton opgetrokken. Of er een spouw bij de buitenmuur zit is ook de vraag.


Karel
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #8
Aansluiting dakbeschot op de buitenmuur is altijd een zeer kritisch punt. Een detail om veel wind of tocht toe te laten in de woning.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu