Isoleren verwarmingsbuis in koof

Bart Ensing

  • #1
Boven onze buitendeuren/ramen loopt een koof waardoor de verwarmingsbuizen lopen. Ongeïsoleerd. Hoe kan ik dit isoleren?

Aan de buitenkant zit misschien niet veel meer dan een laag trespa, aan de binnenkant multiplex. Het verwijderen van de trespa en multiplex gaat nogal rotzooi geven, van de trespa zie ik ook nog niet hoe het moet. Op termijn wil ik misschien aan de buitenkant er een wandje voorzettten. Op korte termijn zou ik willen isoleren met PUR-schuim.
Als ik dat er bij de ingang van de leidingen in spuit, hoe ver komt dat dan? Kan ik onbeperkt spuiten? Ik vermoed dat ik een aantal gaten moet boren en van daaruit spuiten. Zijn er dan langere slangetjes beschikbaar om verder te kunnen spuiten? En hoeveel spuit ik? Is het zo sterk dat het door uitzetten de boel kan ontwrichten?
Of misschien weten jullie een veel betere oplossing.

20231128_102548[1].jpg
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #2
Teveel pur erin en de complete koof wordt van de muur gedrukt.

Kan de trespa er aan de buitenkant niet makkelijk af?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Aan vullen met EPS korrels of een wol wat je in zakken kan kopen gedacht.
 

Bart Ensing

  • #4
Goed dat ik de vraag gesteld heb, PUR is dus geen goed idee. EPS of wol zou als materiaal kunnen, maar hoe krijg ik dat er in? Ik vrees toch dat ik de koof moet slopen.
Trespa zie ik niet hoe ik die er af kan krijgen.

20231128_112559[1].jpg 20231128_112604[1].jpg 20231128_112626[1].jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #5
Als ik naar de fotos kijk zie ik gelijk een aantal uitvoeringen die niet conform de richtlijnen zijn uitgevoerd.
De platen moeten dusdanig zijn aangebracht dat achter de platen lucht van buiten van onder naar boven kan ventileren. De platen staan te dicht op een horizontale richel of zie ik de kast van een rolluik. Daar blijft het water kleven.
Ook moet de lucht onder de daktrim vandaan kunnen ventileren.
 
  • Like
Waarderingen: Walker

Bart Ensing

  • #6
Dank voor je observaties, @Wgb Ik vrees dat je gelijk hebt, we zijn al meer slordige dingen tegen gekomen. Ik ga er nog eens naar kijken, en waarschijnlijk iemand laten kijken om het op te lossen. GElijk met de isolatie van de koof dan maar.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu