Isoleren van zolder met overstek

Sandervl

  • #1
Ons huis heeft een flinke overstek (> 1 meter) en nu ik de zolder wil isoleren vraag ik me af hoe ik de overstek het beste kan isoleren. Ik kwam uit op het volgende:



Ik maak gebruik van glaswol waarbij ik de aluminiumzijde naar de buitenkant richt om te voorkomen dat er van buiten vocht intrekt. Eventueel kan ik van binnen ook nog dampremmende folie plaatsen. Goed idee of zie ik iets over het hoofd? Of hoe zouden jullie dit aanpakken? Alvast jullie dank!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Er trekt geen vocht van buiten naar binnen. Bij uitzondering in de zomer als de zolder een lagere temperatuur heeft dan die van buiten. Warmte gaat nou eenmaal van warm naar koud.
De isolatie die horizontaal ligt omkeren. Dan komt de dampremmende laag op de juitste plaats.
Die laag kan je dan aan de dampremmendelaag van het schuine gedeelt kleven. Zodoende stop je de warmte stroom door blauwe lijnen voorgesteld.

 

Sandervl

  • #3
Ja logisch eigenlijk, dank je wel. Heeft het ook nog zin om de folie met alutape vast te maken aan de balken of is dit voor de vloer (warmte stijt toch op?) verwaarloosbaar?


Quote verwijderd, mod.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Je hebt nog weinig gezocht. :wink: Je was tot ontdekking gekomen dat met quoten, gelijk het antwoord herhalen, hier niet gebruikelijk is.

De aluminium folie moet aan de warme kant komen. Volgens tekening zal er condens op die folie kunnen komen waardoor de wol water gaat opzuigen.

Wordt er voldoende ventilatie met buitenlucht aan de buitenzijde van de glaswol toegepast is een dampdichte folie niet noodzakelijk. De onderkant van de overstek, ik neem maar aan timmerwerk, nog eens goed bestuderen.

Inderdaad warme lucht stijgt op. We hebben het over een warmtestroom.
 

RicoDizzy

  • #5
Wgb ,

Vraagje ik heb een soort gelijke situatie,
hier alleen houten vloeren spouw niet geïsoleerd.
Is uw optie ook mogelijk met pir platen, dit ivm hoger isolatiewaarde .
Of wat is uw mening m.b.t soort isolatie
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Svp een eigen topic beginnen. Iedere situatie blijkt toch anders te zijn, dus topics overnemen heeft geen nut.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu