Isoleren van geveldoorvoer gaskachel

Henkdev

 • #1
Tijdens de zoektocht naar tochtplekken kwam ik een grote kier tegen rondom het rookgasafvoerkanaal (dubbelwandig) van de gashaard. Deze kier wil ik dichten. Vanuit binnenuit gaat dit niet meer, want dan moet de ombouw van de gashaard worden afgebroken. Vanaf de buitenkant kan ik er wel makkelijker bij.
Ik zat te denken om in deze kier van buiten eerst glaswol in te stoppen en volgens af te kitten met brandwerende siliconenkit.

Maar is dit de juiste manier? Of zijn er andere opties?

Van binnen naar buiten gezien loopt het rookgasafvoerkanaal door het volgende: beton, spouw (leeg), bakstenen (de kier is en het beton en de bakstenen even groot).
Foto van de kier van binnenuit gezien:
20230424_204101.jpg

20230424_204131.jpg
 
 • Waarschuwing
  Klusidee
  Werkzaamheden aan, het plaatsen en het inwerking stellen van gasgestookte toestellen mogen door nieuwe wetgeving sinds 1-4-2023 alleen uitgevoerd worden door mensen met de juiste CO-certificering. Het zelf plaatsen, uitvoeren van werkzaamheden aan en het in werking stellen van een gastoestel (al dan niet ingegeven door adviezen op dit forum) is geheel voor eigen risico. Dit geldt ook voor de aangesloten luchttoevoer en de rookgasafvoer.
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Bij een spouwmuur blijft er toch komen vanuit de spouw.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu