Isoleren van badkamer

Jensmeganck

  • #1
Hallo :D

Ik zit met de volgende vraag, mijn huis is van 1936 en heeft dus geen isolatie tussen de buitenmuur en de binnenmuur. Nu ik mijn badkamer ga verbouwen wil ik werken met gyproc muren zodat alles weer leuk waterpas is. Welk isolatiemateriaal gebruik ik best tussen de gyproc muur en de stenen muur? Gebruik ik hier eerder platen of een rol? Moet ik ergens op letten omdat dit een vochtige kamer is? Ook heb ik op tv gezien dat ze na de isolatie nog een plastic folie over de isolatie spannen om deze luchtdicht te maken is dit nodig of kan dit ook zonder?
 

ABCDE

  • #2
Spouw laten vullen met eps parels.

Als je van binnenuit isoleert zeker een dampscherm toepassen.

Spouw vullen is echter goedkoop, effectief, snel, schoon en zorgt ook dat je balkeindes niet koud worden. Tevens kost het je geen ruimte.
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #3
Aantal belangrijke dingen: best laat je een aantal centimeter ventilatieruimte vrij tegen de buitengevel. Platen of rollen kunnen allebei, hangt ook deels van de constructie van de nieuwe muur af (hout, metaal of bijvoorbeeld verlijmde PIR+gips). Glaswol zou ik persoonlijk niet gebruiken, omdat het in kan zakken bij blootstelling aan vocht.

Een dampscherm is zeker nodig om vochtproblemen in de muur te voorkomen. Als je losse PIR-platen als isolatie gebruikt, kun je het dampscherm achterwege laten. Tape dan wel de naden af met aluminiumtape en werk de randen met de vloer en andere muren eveneens luchtdicht af.
 

ABCDE

  • #4
In dat geval moet je wel dampdicht gecacheerde platen gebruiken.
 
  • Like
Waarderingen: Impie

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu