Isoleren schuine kap schuur (van golfplaten)

Aawsum

 • #1
Boven op mijn schuur (dubbele garage) van 8x5m heb ik een schuurzolder die is afgedekt met golfplaten onder een hoek van 35 graden.
Ik wil deze ruimte gaan inrichten als hobbyruimte. Ik wil em niet verwarmen, want ik hoop dat ik met isolatie de temperatuur in de zomer wat omlaag krijg, en in de winter wat omhoog.

Nu heb ik al behoorlijk wat gelezen, maar ik ben er nog niet helemaal uit wat ik het beste kan doen. Ik lees namelijk dat je ruimte moet houden voor ventilatie tussen isolatie en golfplaten, maar krijg je dan geen vogels en muizen die zich daartussen gaan nestelen.
En wat zou ik het beste kunnen gebruiken als isolatie, is polystyreen goed genoeg, of ikan ik beter glaswol gebruiken, en is het nodig om nog een vochtafwerende folie te gebruiken. Ik ga de ruimte aan de binnenzijde met gipsplaten afwerken.

Dus concreet;
- Hoe ga ik om met ventilatie
- wat gebruik ik als isolatiemiddel

alvast erg bedankt voor jullie reacties
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Millew

  • #2
  Ik zit momenteel met dezelfde vraag.

  Aanvankelijk dacht ik om XPS isolatie te gebruiken. Dit is ongevoelig voor vocht, dus hoef je ook geen dampremmende of waterkerende folies te gebruiken. En de muizen lusten het niet zo graag.
  Het is echter een dure oplossing.
  Ik wil in ieder geval geen EPS gebruiken, want ik heb net een schuur afgebroken met EPS isolatie, die vol zat met muizennesten. Van de isolatie was dus niet veel meer over.
  Dus denk ik nu aan steenwolplaten met aan de buitenkant (tegen de golfplaat) een waterkerende laag (ventifoil o.i.d.) tegen eventueel condenswater en doorstuivend regenwater en aan de binnenkant een dampremmende laag.
  Verder ook afwerking met gipsplaat.

  Ik ben er echter nog niet zeker van of dit de juiste oplossing is, v.w.b. de bouwfysische kant van de zaak. Het is wel de gebruikelijke manier van werken bij een nageïsoleerd pannendak.
  Probleem hierbij is ook dat de waterkerende laag aan de buitenkant niet kan doorlopen bij de gordingen, waardoor de isolatie toch nog nat kan worden.
  Misschien kan het ook wel zonder de waterkerende laag aan de buitenkant en dan steenwolplaten gebruiken met een cacheerlaag aan de buitenzijde.

  Muizen hou je vrijwel niet tegen, dus moet je zorgen dat er in de dakconstructie niets is van hun gading.
  Vogels kan je tegenhouden door de openingen tussen golfplaten en isolatie aan de onderzijde af te dichten met hiervoor verkrijgbare profielen. Je moet dan wel op een andere manier zorgen voor voldoende ventilatie tussen isolatie en golfplaten.

  Kortom, ik ben er ook nog niet helemaal uit. Iemand anders ideeën?
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu