Isoleren onbeschermde waterleiding

Delmoral

 • #1
Ik ben van plan mijn waterleiding te vernieuwen door Alum.-Pex leidingen.
Ik zou deze op een zolder leggen onder de pannen.Natuurlijk kan het daar vriezen zoals buiten en is isoleren noodzakelijk
Ik had gedacht deze eerst te omwikkelen met een aangepaste isolatie- tube met kliksysteem en daarna deze nogmaals met glaswol van de rol te omwikkelen en deze dan vast te binden of te tapen.Koppelingsstukken zou ik niet gebruiken op de zolder.
Welke dikte van glaswol raadt U mij aan om zelfs bij de strengste en langdurige vorst, bevriezen van mijn leidingen onmogelijk te maken.

Dank bij voorbaat Delmoral
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Xr8

  • #2
  De alupex buis is geïsoleerd te krijgen. Ik zou u aanraden om het helemaal niet zo te doen. Je kunt isoleren wat je wilt maar als het daar vriest dan is het vragen om problemen.

  Succes.
   

  Bundy

  Specialist Verwarming
  • #3
  Niemand in nederland legt een waterleiding onder de pannen.

  Het is paard achter de wagen spannen :evil:
   

  Delmoral

  • #4
  Onder de pannen is wel niet goed uitgedrukt
  Ik zou de waterleiding op de vloer van de zolder leggen , en dit op glaswol.
  De zolder is wel geïsoleerd op de vloer, en wel met 12 cm glaswol.
  Het betreft een huis zonder verdieping met een niet gebruikte zolder onder de pannen
  Het dakgebinte met de pannen is niet geïsoleerd.
  De oude leidingen zitten volledig ingemetst of in beton.
  Om veel breekwerk te voorkomen wil ik dus de leiding op die 12 cm glaswol leggen, de leidingen isoleren met tubes en hierover nogmaals een dikke laag isolatie.Hoe dik moet deze isolatielaag zijn om zeker geen problemen te krijgen?
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  De zolder is goed geïsoleerd schrijf je dan heb je volgens mij heel snel problemen. Er is dan onvoldoende warmte van beneden om de temperatuur wat hoger te houden.
  Heat tracing zal de meeste zekerheid geven.
   

  Geus

  • #6
  Isoleren heeft helemaal geen zin als er niet ergens vandaan wat warmte bij kan komen. Die vloer is zo goed geïsoleerd dat de kans op vorst op zolder juist is toegenomen. Dus als het enigszins kan je leidingen door het verwarmde gedeelte van het huis leiden.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu