Isoleren ombouw hangend toilet

Friezin

 • #1
Afgelopen voorjaar is er een hangend toilet geplaatst (Wisa) tegen een enkelsteens buitenmuur en is alles netjes afgewerkt.
Nu het kouder wordt, wordt de achterwand ontzettend koud (IR meter geeft nu 12°C aan) en bedenk ik me, dat isolatie achter die wand misschien handig was geweest.

Ik heb, vanwege isolatie van de halvloer, nog een halve zak EPS-korrels liggen:
- Kan ik na-isoleren door een gat in het (houten) planchet te boren en de EPS--korrels daarin te gieten?
- Lopen die korrels nergens in het mechaniek van de Wisa?
- en hoe zit het met condens?
Alvast dank voor antwoorden en meedenken!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Dimkal

  • #2
  Volgens mij geen probleem. Er zitten geen delen buiten de bak die hierdoor qua werking verstoord kunnen worden. En ik verwacht dat het wat betreft condens alleen maar een voordeel is omdat de condens ontstaat door de warmte in de zomer op het koude water in de bak, en dat wordt hiermee juist tegen gegaan. Alleen even opletten dat er boven in de bak geen ontbrekende doppen/openingen zijn waar de EPS korrels in de bak terecht komen.
   
  • Like
  Waarderingen: Friezin

  Friezin

  • #3
  Dank voor je advies. logisch

  "Alleen even opletten dat er boven in de bak geen ontbrekende doppen/openingen zijn waar de EPS korrels in de bak terecht komen."

  Wat bedoel je hier precies mee?
  Kunnen er onderdelen missen?
  Ik was niet bij de installatie helaas.

  Ook kan ik niet onder het planchet kijken...
  Wil met een zeven gatenzaag een gat daarin boren, ergens aan de zijkant en dan vullen. Betwijfel of ik dan wat kan zien.
   

  Dimkal

  • #4
  Als je het bedieningspaneel verwijderd dan kun je in de bak kijken of er bovenin ergens openingen zitten waardoor korrels evt. naar binnen kunnen komen. Bijvoorbeeld de doorgang van de wateraansluiting kan op meerdere plekken in de bak gemonteerd worden. Als er een dop ontbreekt dan komen de korrels daar de bak in. Maar meestal zit dit wel goed.
   
  • Like
  Waarderingen: Friezin

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu