Isoleren muur tussen slk. en living

Pigion

  • #1
Problemen met warme muur.
Nu er weer volop wordt gestookt in een massakachel tegen de scheidingsmuur van de slaapkamer, slaap ik duidelijk slechter. Dito voor mijn wederhelft. Toch wordt de muur niet bijzonder warm. Er zit n.l. daar tussen een warmte afleidende koperen plaat met opgesoldeerde 12 mm zachtkoperen buis in lussen en nog eens 60 mm steenwol. De leverancier van de massakachel had dit op voorhand geadviseerd. Natuurlijk kunnen we in een ander vertrek gaan slapen. Dat is boven en wij willen liever beneden blijven slapen. Het bed me het hoofdeinde naar een andere binnenmuur plaatsen gaat ook niet goed, zit een deur in de weg.
Ik denk nu aan een reflectie laag op de muur achter de kachel b.v. aluminiumfolie. Ik wil de kachel toch ombouwen naar een leem buitenmantel na het huidige stookseizoen. Zou dit berbetering brengen?

Topics met dezelfde vraag samengevoegd - mod
 

Pigion

  • #2
Wij hebben een huis met een slk. beneden, grenzend aan de living. Aan de living zijde staat een grote gemetselde acumulerende kachel. Aaan de slk. zijden is het hoofdeinde van ons bed. Ondanks 6 cm isolatie en een warmteabsorberende gekoelde koperen plaat tussen de kachel en de muur, wordt het op 2 plaatsen de muur warm aan de slk. zijde, Dat slaapt zeer onprettig. De constante warmte-druk doet mij vaak na 2 uur slapen wakker worden met een verschrikkelijke houten kop, alsof ik te diep in het glaasje heb gekeken. :shock:
Door wat minder hoog te stoken is het wel beter geworden, doch over is het niet. Volgend voorjaar gaat de kachel uit elkaar voor een modificatie en dan wordt tegelijk het probleem van de warmtedoorslag aangepakt door direct tegen de vuurhaard een warmteopnemende watervoerende koperen mantel te plaatsen.
Toch willen we de muur beter isoleren omdat 9 M strekkende muur gemeenschappelijk is tussen slk. en living/keuken. Slaapkamer moet ook in de winter "koud" blijven. Tevens is er nog een aspect van geluidsisolatie. Dat zouden we graag ook verbeteren.

Ik denk aan de volgende oplossingen:
- Klampmuur metselen tegen de bestaande muur. De bestaande muur is overigens van een zachte steensoort en met cement gestuukt.
- Cement stuuk eraf en 5 cm cement-vermiculite erop. Dat kan ook cement-perlite zijn.
- Cement stuuk eraf, 4 cm cement-vermiculite erop en daar een steen in klamp tegenaan.
Wij kunnen de ruimte aan de slk. zijde wel missen, doch willen de muur niet overdreven zwaar maken omdat het huis op staal is gefundeerd. De gemetselde kachel van 2 ton heeft al enige zetting veroorzaakt.
Ik hoor graag
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu