Isoleren houten vloer genoeg isolatiewaarde?

Celaar

  • #1
Al eerder heb ik een vraag gesteld hierover, maar ben er nog steeds niet helemaal aan uit. Ook niet na van alles hier over gelezen te hebben op dit forum.

Als ik op mijn originele houten vloer (22 mm dik) groene platen leg met folie eroverheen, daarop een grenen houten vloer van 18 mm, is het dan zo dat ik genoeg isolatiewaarde heb, of is het toch beter om in de (droge)kruipruimte eronder isolatie aan te brengen?


Arie
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Het kan altijd beter maar het moet wel de moeite en het geld waard zijn, in dit geval haalt u de extra kosten er niet op redelijke termijn weer uit, redelijke termijn is voor mij zo'n 20 jaar.
 

Chathanky

  • #3
Om een idee te krijgen van kosten en baten kan je hier een idee krijgen waar je ongeveer kan uit gaan.

Besparen
 

Lance

  • #4
Als je het over isolatiewaarden hebt, dan heb je niets aan groene platen.
Deze zijn er alleen maar voor om het geluid te reduceren en de vloer te egaliseren voor een tapijtje, laminaat of zwevend parket.
Het lijkt mij het beste om je vloer vanuit de kruipruimte te isoleren en zeker niet met plastic onder je grenenvloer.

Je kunt bijvoorbeeld een isolatierol voor op het beton (bij elke bouwmarkt te verkrijgen als laminaat ondervloer) over je houtenvloer leggen en de naden afplakken met tape, daarop je groene platen en dan pas je grenenvloer.

Dan heb je het mooiste resultaat en hou er rekening mee dat grenen een nerveuze houtsoort is, hij kan behoorlijk gaan werken.
Dus plaats wel over de lange kant tussen muur en vloer kurkjes of spanveren.

Succes
 

Celaar

  • #5
Aangezien het waarschijnlijk niet de bedoeling is om hier de rest van mijn leven te slijten, denk ik inderdaad niet dat ik het redement eruit haal van het plaatsen van isolatie in de kruipruimte. Dit is in ieder geval wat ik kan opmaken uit de verschillende reacties op deze site en mijn vraag.
Ik ga dan ook met het idee van Lance mee, en ga het zo leggen.
Vriendelijk bedankt voor de reacties.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu