Isoleren houten keetje

Status
Niet open voor verdere reacties.
Graag zou ik een houten keetje willen isoleren, mijn vraag is alleen wat het beste is. De keet is aan de buitenzijde voorzien van houten schroten aan de binnenzijde is ie nu nog niet afgewerkt maar daar wil ik houten platen tegen aanmaken.

Ik heb enkele voorbeelden gezien, met name uit de houtskeletbouw, maar de voorbeelden die ik vond hebben allemaal een luchtspouw en dat vind ik minder handig, dus zoek ik naar een alternatief.

Is het mogelijk om tussen het framewerk waaraan de schroten bevestigd zijn een styrofoam laag aan te brengen die net zo dik is als het framewerk? Is het dan nog noodzakelijk te werken met folie (dampopen of gesloten).
 
Welke temperatuur gaat er in de toekomst komen. Vorstvrij of wordt er een beamer opgehangen. :lol:
 
Sorry vergeten te vermelden inderdaad.
De bedoeling is om er een werkplek in te maken die een paar keer per week gebruikt gaat worden. Tussentijds zal ik de ruimte vorstvrij willen houden. Er zal ook wat apparatuur staan, monitor, radio, koffiezetapparaat etc.. Geen computer of beamer, ik gebruik een laptop en die laat ik niet in de ruimte achter wanneer ik hem niet gebruik.
 
Dat met die luchtspouw is voor jouw misschien minder handig maar is wel een veel betere oplossing voor de levensduur van je schuurtje. :wink:


Zodra je gaat verwarmen moet je gaan oppassen voor inwendige condensatie. Stook je het lekker warm 20 gr. binnen -10 buiten krijg je veel condens. Zou je met -10 buiten in binnen met 16 gr. tevreden zijn, dat alles met een normale luchtvochtigheid is het nog net OK tenminste als je met XPS isoleert. Die isolatie moet je zorgvuldig aanbrengen er mag geen warme lucht langs de isolatie naar buiten verdwijnen. Deze zal op de buitenste laag van je schuurtje condenseren.
Met glaswol, is dampopen, wordt het behoorlijk anders dan moet je aan de warme kant van de isolatie een PE folie 0,2 mm dik, een damprem, aanbrengen.
 
Hallo Wgb, dank voor je reactie.
Verstandigste is dus gewoon met een luchtspouw, dan maar wat minder handig.

(De reden waarom ik dacht aan een oplossing zonder luchtspouw kwam af van de sandwich panelen die ze o.a. bij caravans gebruiken, maar goed die zijn niet van binnen en buiten met hout afgewerkt en dat ga ik dus wel doen).

Dan een vervolg vraag, de ruimte die ik over heb voor de isolatie, de ruimte van het framewerk minus de ruimte die nodig is voor de luchtspouw bedraagt ca. 5cm. Is in dit geval glaswol een aanrader om mee te isoleren of kan ik net zo goed XPS of iets anders gebruiken?
 
Geen idee wat je bedoeld met sandwich panelen voor een caravan maar bij mijn caravan zijn dat twee lagen aluminiume met daar tussen PUR schuim.
En dit soort panelen heb je ook voor gevels.
 
Dat bedoelde ik inderdaad. Panelen die aan beide kanten voorzien zijn van aluminium of polyester. Ik had een beetje gehoopt zoiets ook met hout te kunnen bewerkstelligen.

Heb ooit een rondleiding gehad in de Kip fabriek en zag daar dat ze een houtenpaneel hadden, daarop werden stuken hout gelijmd, waartussen isolatie aangebracht werd en vervolgens werd aan beide zijde een plaat aluminium geplakt, waarna de ramen etc. uitgezaagd werden.
 
Toch maar even inlezen wat betreft condens inwendige condensatie dampdicht en dampopen.
Aluminium is absoluut dampdicht. Bekleed jij de wand van jouw schuur aan de binnenzijde met een aluminium of een ander metaal dan kan alleen de warmte van binnen naar buiten. Het vocht blijft, door de dampdichte laag, in jouw schuurtje. Zodoende wordt de kans op condens nihil.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan