Isoleren dak dakkapel buitenzijde aerogel

Inhico

  • #1
Binnenkort ga ik het dak van mijn dakkapel isoleren. Daar is veel over te vinden, maar ik heb nog een optie die ik graag wil voorleggen.

De dakkapel heeft een houten dak met daarop bitumen, ca 5 jaar oud en in prima conditie. Isoleren aan de binnenkant met steenwol/glaswol en klimaatfolie is één optie.

Maar ik wil toch kijken of het aan de buitenkant kan. En wel met aerogel https://www.joostdevree.nl/shtmls/nanogel.shtml.
Dat spul is dun, isoleert goed en drukvast (en duur). Waar ik dan aan denk is 1 of 2 lagen van 1 cm van die aerogel op de bitumen dakbedekking leggen en daaroverheen ofwel een watervaste plaat met wat ballast (tegels), ofwel een nieuwe laag bitumenfolie eroverheen.
Is dit een goed idee?

Alternatief zou natuurlijk zijn huidige bitumen verwijderen, aerogel aanbrengen, en dan nieuwe bitumenfolie erover.

Rest van dak en dakkapel is aan de binnenzijde geïsoleerd, dus dak van dakkapel aan buitenzijde isoleren betekent dan wel dat de isolerende laag wordt onderbroken door dakbeschot.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Let op, een lekje en je hele dak is naar de.....?
 

Inhico

  • #3
Bedoel je een lekje in de bitumen? :?:
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
S.V.P niet qouten in deze situatie.

Dat spul kan niet tegen water.
 

Inhico

  • #5
Aha, dat zou bij toepassing aan de buitenkant de nodige nauwkeurigheid vereisen. Inpakken in folie of zo. Wordt het wel minder aantrekkelijk van.
Het spul is overigens wel waterafstotend. Ik zal nog eens wat beter moeten onderzoeken...
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu