Isolatie warm dak en binnenwanden HSB

NeorejHW

  • #1
Beste,

Wij zijn druk bezig met een grote verbouwing van onze woning. De tweelaagse aanbouw bouwen wij volledig in HSB.

Ons dak, plat, bestaat vanaf boven;
- EPDM
- XPS PIR afschotisolatie (vanaf 20cm)
- dampdichte laag
- underlayment plaat
- houten balken

Vloer:
- Clic PVC
- Infraroodpaneel vloerverwarming
- Fermacell 2E32 plaat
- Fermacell egalisatiekorrels (om te egaliseren van bestaand naar nieuw)
- underlayment plaat
- houten balken

Nu lopen wij tegen drie punten op:
1. Onze keuken op de begane grond; om geluidsoverlast te voorkomen, kunnen wij isolatie tussen de verdiepingsbalken doen? De balken zijn 17cm hoog. We dachten aan 7.5cm Knauf acoustifit. Kan dit? Moet er een dampremmende laag boven de gipsplaten komen?

2. Onze HSB binnenwanden (verdiepingsvloer -> slaapkamers) staan soms haaks op de balken. Kunnen we isolatie op de wanden (in het plafond) plaatsen? Zodat we geen valgebied krijgen? Of dan toch isolatie tussen de balken?

3. Is het verstandig om de stukken tussen de balken ook dicht te plakken (buitenmuur) met de dampdichte folie? Dit komt in het plafond.

Ik ben erg benieuwd naar jullie adviezen!!! Ik kom er niet uit..

20220427_185330.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
1. dampremmende laag is niet nodig. Kijk ook eens naar cellulose of metisse isolatie, dat werkt nog beter voor de geluidsisolatie en is veel vriendelijker voor jezelf en de wereld.

2. ik snap niet wat je bedoeld. Wat is valgebied?
De wanden boven zijn geisoleerd?

3. Die stukken tussen de balken zeker goed dichtmaken met folie. Rondom zorgvuldig afplakken. DIt is nodig om vochtproblemen te voorkomen en om geen tocht te krijgen.
 

NeorejHW

  • #3
Dank voor je reactie! Nooit gedacht om metisse te gebruiken in mijn plafond. Ons hele huis is geïsoleerd met mineraalwol. Zelf eigenlijk nooit bij stil gestaan of verdiept in andere materialen. Standaard gegaan voor de 'bekende' producten.

Valgebied moet valgeluid zijn! Stomme autocorrectie.. geluid dat zich verplaatst in de holle plafond/ruimte boven de HSB binnenwanden. Uiteraard krijgt elke kamer een gipsplafond.

Mijn vraag is dus of het verstandig is om bovenop de wanden alsnog een stukje isolatie te plaatsen. En of dat dat kwaad kan met condensvorming onder een warm dak.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Als binnenwanden tegen het plafond aan staan, dan moet daar boven zeker isolatie komen!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu