Isolatie fundering zijkanten

WM1234

  • #1
Ik ben op dit moment bezig met een losstaande fundering voor een tuinkamer tegen een bestaande garage en aangrenzend aan een serre.

Ik ga een vorstrand maken aan de voorzijde van 60 cm diep, ik heb 10 cm EPS platen onder de fundering liggen i.c.m. bewapening maar het volgende kom ik niet uit. Hoe kan je goed de zijkanten isoleren?

Ik had zelf bedacht in de funderingsbak een paar EPS platen zetten tegen de randen maar hoe werk je dit dan af zonder dat het EPS in het zicht blijft? Hoe krijg je dit mooi afgewerkt, er blijft in dit geval een kleine rand tussen de garagemuur en serre (ongeveer het hout breed van de funderingsbak).Ik heb gelezen met een dilatatievoeg.

Of kan ik beter direct tegen de muur aanstorten met een eps plaat er tegenaan?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Maak even een schets van wat de bedoeling is. Je kan standaarddetails op internet vinden van dit soort plekken.
 

WM1234

  • #3
Een plaatje zegt meer dan tekst. Ik heb nu gekozen voor een oplossing door direct EPS platen tegen de muur te zetten en daar tegenaan beton te storten (er komt nog bewapening in op stenen en vervolgens 12 cm beton). Ps. De platen in de vorstrand staan nog niet correct en de muurplaten moeten nog op de juiste maat worden afgesneden.
20230715_120802.jpg
20230715_120757.jpg
 
Laatst bewerkt:

WM1234

  • #4
Waar ik nu nog mee zit is de vorstrand, is nu gemaakt volgens dit voorbeeld. Alleen ik wil geen muur plaatsen op het lagere gedeelte (dat zou ik nu alleen willen opvullen met foamglas & een eps plaat. Vervolgens zou ik een betonpoer inclusief douglas paal op het hogere gedeelte inclusief een harmonica deur willen plaatsen over de gehele lengte. Het lagere gedeelte zou ik liever weg laten maar daar begrijp ik uit dat er een koudebrug ontstaat.

Funderingsplaat-met-vorstrand.png
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu