Isolatie voor plafond onder plat dak

Ronneke 85

  • #1
Hallo,
bij mijn moeder gaan we een nieuw plafond plaatsen en met dat alles dan toch open is gaan we het herisoleren. momenteel zit er een dun ( max 3cm) wit dekentje met aan beide zijden papier, ik heb geen idee welk materiaal het is maar qua dikte lijkt het me zeker niet voldoende.

ik heb goedkope isolatie gevonden (1 euro/m2). het zijn glaswol rollen 1.2 m breed x 14 m lang, de dikte is 5 cm en er is niets van bescherming rond. er staat niets van technische gegevens op de verpakking, het enige wat de verkoper wel wist is dat ze bestand is tot 250° ( de isolatie is eigenlijk bestemd om rond boilers te draaien)

1 dikte van 5 cm zal wel niet voldoende zijn maar we zouden er 2 diktes of eventueel 3 ( als er genoeg plaats is) plaatsen.

zou deze isolatie geschikt zijn? en zou 10 of 15cm voldoende zijn?

grtjs
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ik zou eerst deze rubriek nog eens doorlezen. Eind 60 begin 70 jaren kwamen ze er achter dat het niet verstandig is boven het plafond te isoleren als er een platdak boven zit.
 

Ronneke 85

  • #3
Als je niet kunt isoleren hoe moet je er dan voor zorgen dat het warm blijft binnen? de ruimte die we zouden isoleren, daar staat de chaufageketel en ook al brand die heel de winter het blijft er ijskoud
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
De meest ideale oplossing is isoleren boven op het dak (warmdak construktie). Isoleren onder het platte dak vergt een uiterst nauwkeurige dampdichte afwerking, ivm het risico van het opsluiten van condensatie vocht in de dak construktie. Grote kans dat met een paar glaswoldekens zonder verdere damprem over een paar jaar je dak rot is.
 

Ronneke 85

  • #5
Eventjes een foutje van mij verbeteren. het is geen plat dak maar er een dak met golfplaten.

ik weet niet of het een verschil maakt tussen golfplaten en een plat dak maar de isolatie die er nu zit is gewoon beschermd met zwaar papier en die heeft in de vele jaren dat ze er al zit duidelijk nog geen last gehad van van damp. een nauwkeurige dampdichte afwerking, houd dit in om alles goed af te dichten met zware plastik?

wat is anders een goeie en niet te dure oplossing om golfplaten te isoleren?
 

MvanV

  • #6
Iets wat veel minder vocht doorlaat en daar niet onder leidt, zoals XPS of piepschuim van hoge belastbaarheid. En daar boven een verluchtende kier.
In principe zijn golfplaten net als dakbedekking dampdicht. ALle damp uit het huis kan daar niet doorheen en wordt water omdat het de koudste plek is. Glaswol is heel open dus laat alles door. Maar voorkomt wel voldoende luchtcirculatie om condens op te drogen. En dan rot hout.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #7
Golfplaten zijn behoorlijk dampopen hebben een weerstands getal van 25. Een bestaande dakbedekking heeft een getal van 10.000.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu