Wat voor soort dakisolatie is dit en wat is aan te raden?

Klus_beginner

  • #1


Hoi klussers,

Ik wil graag een schuur in mijn tuin opknappen. Deze heeft een plastic dak en muren van baksteen. Op dit plastic dak zat een soort isolatiestof die kapot is, waardoor er vocht verzamelt op het plastic en naar beneden druipt. Hierdoor is de schuur steeds nat en niet te gebruiken.

Heeft iemand een idee wat voor een materiaal dit was? Hoe zouden jullie dit isoleren zodat het dak niet steeds gaat broeien? Een 'echt' dak zou natuurlijk beter zijn maar ik heb liever een goedkopere oplossing omdat ik het alleen voor opslag van fietsen enzo wil gebruiken.

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
De foto begrijp ik niet helemaal. Wat ik zie, denk ik, schuine platen plastic en een doek wat daaronder horizontaal is gespannen.
Klopt dit? Kan je eventueel een schets maken hoe het zit?
 

Klus_beginner

  • #3
Dat kan ik me voorstellen, het is ook best apart.

Op de tweede foto zie je de buitenkant van de schuur. Het is een bakstenen schuur met hard plastic blauw dak. Dit dak heeft hoge hoeken en lage goten, dus zoiets: ^^^^

De twee andere foto's zijn van de binnenkant, dus het blauw is het hard plastic dak en het wit is het isolatiemateriaal waarvan er nog flarden aan het dak hangen.

Ik zal morgen een foto van bovenaf maken voor het overzicht.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Die transparante plastic is dampdicht dus het lijkt me normaal dat zodra er in dat witte gaten vallen op de blauwe platen condens zal ontstaan.
 

Klus_beginner

  • #5
Klopt, daarom wil ik graag weten wat voor een meteriaal die witte stof zou kunnen zijn, of met wat voor soort materiaal je soortgelijk af zou kunnen dekken ter vervanging :)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu