Isolatie van betonnen plafond in garage

DouweB82

  • #1
Ik heb een huis uit ongeveer 1980 met een garage. Boven de garage zit een slaapkamer. De slaapkamer is verwarmd en de garage niet.

In de winter is de kamer moeilijk warm te krijgen en verliest deze veel warmte aan de garage. Mijn idee is nu om PIR + gipsplaten tegen het plafond van de garage te monteren om op deze manier het warmteverlies te proberen tegen te gaan.

Alhoewel ik de garage als opslag niet gebruik, vind ik het niet een mooi idee om tegen PIR platen aan te kijken. Ik zag dat er PIR+gips is; een PIR plaat met daaraan een gipsplaat. Ik ben van plan deze te gebruiken.

- welke Rd-waarde is nodig? Ik zie dat ik 3, 5 of 10 centimeter plaat kan krijgen; deze geven 0,9, of 1,3, of 2 Rd. De slaapkamer is niet de hele tijd verwarmd. Ik denk natuurlijk meer = beter maar ik wil liefst niet meer dan noodzakelijk.
- hoe kan ik deze het beste tegen het plafond bevestigen? Ik lees over lijmen (maar dat klinkt tricky). Men zegt dan weer dat die lijm meehelpt met de isolatiewaarde. Ik lees over schroeven, en dat je misschien rachels onder de platen aan moet brengen of de platen juist direct tegen het beton moet schroeven.
- ik wil graag verlichting monteren tegen deze platen aan: eenvoudige LED TL armaturen. Ik snap dat gips op pur niet veel kan hebben maar wel een beetje, is dit een probleem?

Ik hoor graag jullie advies!
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
voor uw toepassing zou ik pir osb nemen, hier kun je direct de verlichting tegenaan schroeven.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu