Isolatie plat dak - advies

Mhommel85

 • #1
Ik heb al een heel aantal topics gelezen over dit onderwerp maar ik kom er niet helemaal uit. Daarom graag jullie advies.

Ik heb een jaren 80 huis gekocht met een aanbouw die niet geïsoleerd is. Nu wil ik de wanden en het plafond gaan isoleren en netjes afwerken (raggels + plafondplaten), maar ik kom er achter dat dit voor het plafond nog niet eenvoudig is. Van bovenaf isoleren is wat mij betreft geen optie. Op het dak ligt nu een grindlaag met daar onder bitumen. Daar onder dakbeschot vermoed ik met daar onder oude isolatieplaten, zie foto:Wat zou jullie advies zijn? Wel of niet isoleren en zoja hoe? Kan ik überhaupt het plafond aftimmeren zonder extra actie te ondernemen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Ik neem aan dat de aanbouw op het ogenblik niet wordt verwarmd.
  Dit zijn houtwolcementplaten meestal werd op die platen de dakbedekking gelegd. Maar ik heb is gezien dat er door de fabriek ook een laag isolatie was aangebracht.
  Het is belangrijk dat je opgeeft hoe het dak werkelijk is opgebouwd en de diktes van de materialen.
  Grind, bitumen, ???? en houtwolcementplaten.
   

  Mhommel85

  • #3
  De aanbouw wordt inderdaad niet verwarmd. Ik zal deze week even bekijken hoe het dak is opgebouwd.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu