Isolatie plafond kelder

Sake909

 • #1
Enkele foto's van het plafond van mijn kelderruimte (ongeveer 4x4m) waar ik een kamer van wil maken. Dat wil zeggen; gipsplafond, voorzetwanden, etc. Het plafond wil ik allereerst isoleren zodat kou minder snel naar boven trekt. Balken zijn 19cm hoog waarvan ik ongeveer de helft in het zicht wil houden en isolatie tussen de balken in wil plaatsen. Er is mij geadviseerd 80mm pavaflex te gebruiken rustend op een regelwerk tussen de balken en dat af te werken met gips en een open stuc zodat eventueel vocht (vanwege mogelijk temperatuurverschil) weg kan.

Iemand ervaring met Pavaflex of ander isolatiemateriaal voor deze toepassing?
Moet ik voor het plaatsen van de isolatie nog iets doen met de laag stenen boven het pleisterwerk? Dichtsmeren of iets dergelijks? Of kieren purren?

Andere tips zijn zeker welkom.

IMG_3561.jpg

unnamed.jpg

IMG_3560.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • De Merel

  • #2
  Hoi , ik zit precies met dezelfde vraag/situatie. Zou iemand met kennis op dit gebied zijn/haar mening willen delen ? :)

  Bij mij zijn de balken 22 cm hoog. Bij de bouwmarkt adviseerde een medewerker dat ik glaswolplaten van 90mm kon gebruiken... maar dat betekent dat ik daarboven nog 11 cm ruimte overhoud. Wat is wijsheid?

  Onder de isolatie inderdaad een regelwerk en gipsplaten afgewerkt met stucwerk. Dit is wat mij werd geadviseerd maar ik weet niet zeker of dit juist is...
   

  Sake909

  • #3
  Status tot dusver.
  Regels geschroefd op de balken, 8cm onder het plafond. Steenwol panelen van 1m gebruikt en een paar latjes gemonteerd tussen de panelen om als drager te fungeren voor de middelste lat. Het idee van de middelste lat is om de gipsplaat ook daar vast te zetten (iets uit het midden zodat ruimte is voor inbouwspots). Ik overweeg de gipsplaten niet in de lengte, maar over de breedte te plaatsen, dus delen van 60cm naast elkaar. Lijkt mij makkelijker werken.

  Aangezien die middelste lat lastig uit te lijnen is op de twee zijregels vraag ik mij af of deze echt nodig is. Wat is jullie mening?


  IMG_3868.jpg
   

  ABCDE

  • #4
  Welke dikte gips?
  Hoezo lastig uitlijnen?
   

  Sake909

  • #5
  ABCDE schreef:
  Welke dikte gips?
  Moet ik nog halen, 9 of 12 mm denk ik (meest gangbaar toch?)

  Hoezo lastig uitlijnen?
  Moet precies op dezelfde hoogte hangen als de twee zijlatten. De lat tussen de twee zijlatten moet dan precies uitgemeten worden. Verder drukt het steenwol ook tegen de lat aan waardoor het onder spanning staat lijkt het.
   

  ABCDE

  • #6
  Als je 60 overspanning doet zeker geen 9mm
   
  • Like
  Waarderingen: Sake909

  Sake909

  • #7
  Ok, als ik 12mm gebruik zou dat wel kunnen zonder de middelste lat? Afstand tussen balken is 56cm.
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu