Isolatie plafond/deel aan raamkant

FransdV

  • #1
Beste Klussers,
Graag zou ik wat meningen/adviezen horen van het volgende.
Er zijn 2 plafonds verwijderd, een gips en een hardboard. Nu kom ook wat glaswol stukken tegen in het deel wat grenst aan de buitenzijde. Dit loopt wat schuin. Nou is het een beetje smoezelig, maar kan de boel uitzuigen, plaat er voor en weer dicht. Beter lijkt me oude glaswol weghalen(is ook beetje donker geworden op paar plekken) en alles opnieuw vullen met isovlas of steenwol.
Zou het nodig zijn dan af te werken met een dampscherm en dan afbouwen met gipsplaat?
Nog even een 2e vraag, ik kan er weinig concteets over vinden, maar er kan 19cm isolatie tussen de balken aan t plafond. Kan er bijvoorbeeld ook 14 of 16cm op de raggels gelegd zodat een paar cm vrij blijft daarboven? Ik lees geen eenduidige meningen hier en daar. Ter info, zolder erboven is een normale leefruimte met radiatoren, dus wordt er niet kouder dan 16 a 17 graden. Dat er geen dampscherm behoeft tussen 2 verwarmde verdiepingen is me reeds duidelijk. (In tegenstelling tot de eerste vraag vanwege de positie aan het raam)
Hoop dat iemand de moeite wil nemen hier iets zinnigs over te zeggen. Alvast dank!

20211005_175017.jpg 20211005_174947.jpg 20211005_174419.jpg
 

FransdV

  • #2
Iemand misschien toch een idee over het juist aanbrengen? Is 16cm aanbrengen waar ruimte is voor 19cm isolatie (balkhoogte dus) beter om helemaal bovenaan te plaatsen tegen de vloer daarboven zodat onder het steenwol 3 cm vrij blijft en dan de gipsplaat, of dus precies andersom. Of gewoon helemaal dichtstoppen?
En de dampfolie zal nodig zijn enkel aan de raamkant(te zien op eerdere foto's)
Ben wederom weer naar antwoorden op zoek gegaan hier en daar maar het is te divers.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu