Isolatie houten vloer en zolder

Kale arie

  • #1
Ik heb veel gelezen en kom tegenstrijdige verhalen tegen. Omdat er op dit forum mensen rondhangen die volgens mij ter zake kundig zijn stel ik twee vragen.

1 Ik wil mijn houten begane grond vloer van de woonkamer isoleren want in de winter wordt deze steenkoud. De hoogte is ca. 70 cm. in de kruipruimte. In de kruipruimte ligt stampbeton, is wel gescheurd maar kurkdroog, zomer en winter. In de gevel zitten ventilatieroosters. Mijn plan is om te isoleren d.m.v. steenwol platen van 160 mm dik tussen de houten vloerbalken, verder niets. Is dit een juiste werkwijze of moet ik meer doen?

2 Ik wil een deel van het schuine houten dak op zolder isoleren d.m.v. rollen steenwol met aan 1 zijde aluminium folie, ( folie aan warme zijde). Het dak is aan de buitenkant met bitumen bekleed. De naden van de folie dicht tapen en afwerken met gipsplaten en die vervolgens afkitten. Is dit een juiste werkwijze of moet ik meer doen?

In wil in beide gevallen voorkomen dat ik vochtproblemen krijg achter/in de vloer/dak/isolatie.

Bij voorbaat dank voor het meedenken.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
1 De kruipruimte is geventileerd. Steenwol is open. De warmte waait er dus gewoon uit. Je zal aan de onderkant de steenwol luchtdicht (maar dampopen) af moeten werken. Let er op dat de ventilatie niet afgesloten wordt door de isolatie.

2 Buitenkant is dus dampdicht. Dan kan je beter aan de binnenkant een klimaatfolie plaatsen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu