Isolatie hellend dak, nietjes folie folielijm rachels

BoudewijnV

  • #1
Goedemiddag ik ben druk bezig met de isolatie van m'n hellende dak. Houten balken tussen de gordingen, 15cm glaswol. En ik heb een paar (ietwat suffe) vragen waar ik het antwoord niet makkelijk op heb kunnen vinden, dus ik doe heel graag een beroep op jullie kennis.

1. Nietjes
De dampremmende folie (Miofol 125 S) wil ik nieten op de houten balken. Ik heb een oude Novus J-170 en volgens mij kan ik daar alleen smalrug nieten mee nieten. Ik las ergens dat je eigenlijk beter wat bredere nietjes kunt gebruiken. Zijn die smalle ook prima, of is het beter om een andere tacker te kopen/lenen en bredere nieten te gebruiken?

2. Folie
Tussen de gordingen is ongeveer 127cm ruimte. Ik wil de gordingen graag in het zicht houden, dus ik was van plan 1 baan dampremmende folie van 150cm aan te brengen. Nu begrijp ik dat je bij de uiteinden 10cm moet overlaten. Dat gaat niet want de gordingen zijn 20-23cm dik, dus met een balk van 15cm houd ik slechts een paar cm over uit het zicht. Is dat een probleem?

3. Folielijm
Voor de bevestiging van de folie rondom op de vloer/muur/gording heb ik nu folielijm gekocht van illbruck, is dat oké of had ik beter een dubbelzijdige tape kunnen kopen?

4. Rachels
Nadat ik de folie heb aangebracht wil ik rachels op de balken schroeven om de stucplaten op te bevestigen. Ik neem aan dat het geen probleem is dat je dan in feite (achter de latjes) door de folie schroeft op de balken?
 

BoudewijnV

  • #2
Iemand die me op weg kan helpen?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu