Isolatie hellend dak met gordingen - kan dat via steenwol?

RobinVanS

 • #1
Beste allen,

ik heb vele vele berichten op dit forum gelezen, maar ik kom er toch nog niet helemaal uit. Ik heb onlangs een nieuw (oud) huis gekocht en wil graag het dak isoleren. De situatie is als volgt: dakpannen, houtwolcementplaten, dunne latjes, gordingen. Nou zijn de gordingen ongeveer 16cm dik en ik wil deze ruimte volledig vullen met isolatie. Ik wil dan verticale regels erop schroeven (30cm hoh). Mijn vraag is echter, kan ik simpelweg meerdere steenwolplaten achter de regels stoppen om deze op te vullen? Dus zij aan zij (gordingen zitten 110cm verticaal van elkaar). Blijft dat zitten of is het noodzakelijk om er ook nog verticale regels binnen de gordingen te schroeven om de platen bij elkaar te houden?

Zie ook de foto:Overigens speel ik met de gedachte om eerst 3mm triplex tegen de HWC-platen te schroeven omdat deze niet heel erg dicht lijken: helpt dat? Het gaat in totaal trouwens om ca 70m2 dak.

Alvast heel erg bedankt voor jullie hulp!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Zit er aan de buitenkant (onder de pannen) folie?
   

  RobinVanS

  • #3
  Nee, geen folie. Alleen hwc-platen, panlatten en dakpannen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu