Isolatie folie nodig bij voorzetwand?

Chucky991!

  • #1
Beste forumgenoten,

Ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen met een vraagstuk. Ik ga in het huis van mijn oom een buitenwand van binnen isoleren. We hebben de buitenkant behandeld omdat er vocht de muren in trok. Het is een enkelsteense muur (oud huis). We hebben geen vocht problemen meer en de muren zijn ook gewoon gestuced en zien er goed uit. We gaan nu voor deze gestucde muur een voorzetwand plaatsen met metalstuds en isoleren omdat het toch nog niet goed genoed geisoleerd is. Ik heb bij de hornbach alle benodigdheden besteld inclusief een dampopen folie om tussen de muur en de nieuwe voorzetwand te plaatsen en een dampremmende folie om te plaatsen tussen het glaswol en de gipsplaten.

Alleen nu vroeg ik me af of dat echt nodig is bij een voorzetwand wat in de woonkamer en één van de slaapkamers komt.

Ik hoop dat jullie mij hierbij kunnen helpen want het meeste wat ik hierover vind is m.b.t. ''ruwe'' muren.

Alvast bedankt voor het lezen en de aandacht!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik zou het wel doen, eerst (hardhouten) latten van ongeveer 20 mm dik op de muur schroeven en daar de dampopen folie op maken, de latten verticaal plaatsen om de ventilatie niet te blokkeren.
Er is dan afstand tot de muur en kan het vocht weg via ventilatieopeningen in de muur en kan het niet in de isolatie trekken.
Gebruik als isolatie platen steenwol of glaswol, dat werkt gemakkelijk en drukt de folie niet tegen de muur.
 

Chucky991!

  • #3
Er zijn alleen geen ventilatie openingen in de muur, die zou ik dan moeten maken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Inderdaad, om de 100 cm onder en boven een paar stootvoegen uitboren, zet er gelijk een paar bijenbekjes in tegen ongedierte.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu