Isolatie en type dampwerende / remmende open folie?

jan post

  • #1
Hallo allemaal,

Ik ben mijn woning aan het opknappen en ben ook bezig om de niet / beperkt geïsoleerde zolder te isoleren. Het is een woning gebouwd in 1973 en voorzien van een spaanplaten dak met een soort papierachtige coating erop met een waterwerende coating? Nu zat ik er zelf aan te denken om Isolatie aan te brengen met daarachter een dampremmende folie. Nu lijkt het erg op deze folie (https://www.klusidee.nl/Forum/topic/unit-platen-stroplaten.58430/).

Nu lees ik alleen zeer verschillende verhalen hierover dat het eventueel een asfalt coating kan zijn die dampremmend is?

Ik zal vanavond een foto plaatsen van het dakbeschot maar ik zie nu niet precies wat ik moet doen? De zolder heeft altijd een woonfunctie gehad met verwarmingen dus het lijkt mij dat er anders al vochtproblemen moesten ontstaan indien er een dampwerende folie aan de buitenzijde van het dak zat aangezien ''leefvocht'' anders nergens naar toe kon!
 

jan post

  • #2
Heb op de wijkcommisie nog wel een beschrijving gevonden:

Hierbij wordt er gesproken over een damp werende folie indien er vanuit binnenuit wordt geïsoleerd. Zal straks nog even de foto's plaatsen.
 

jan post

  • #3
Foto's:
IMG_5387.JPG
IMG_5388.JPG IMG_5391.JPG IMG_5392.JPG
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Hoe dik is de dakplaat die op je dak ligt?
Het zwarte materiaal zou je dat beter kunnen omschrijven. Er heeft gebitumineerd papier bestaan en bezand teervilt. Zijn waterdicht maar hebben een hoge Mu waardd.
Staat de foto op zijn kop. Ik zie grijs materiaal wat te dik is voor een dampopenfolie, deze zijn meestal rond de 0,2mm dik. Het lijk meer op een onderdak maar het materiaal zou dan verkeerd om liggen.
 
  • Like
Waarderingen: jan post

jan post

  • #5
Dakplaat zou ik even moeten opmeten maar rond 22 MM zou ik verwachten. Het materiaal dat onder pannen ligt is Grijs/zwart en de onderzijde is soort bruinachtig papier. Het grijs / zwartachtig papier is 1 mm dik. Ook heb ik er zelf een paar wat druppers op gelegd (papierzijde bruinachtig) en na 5-10 minuten zie je de onderkant (grijze/zwarte zijde) langzaam vochtig worden.

De foto is onderste boven. Je ziet een soort betumenlap dit zit bij het Kozijn niet bij de panlatten bijv.
 

jan post

  • #6
Nog even verder wezen experimenteren. Als ik een aantal druppels op de binnenzijde van het bouwpapier?? Doe zie ik dat er wel doorslag ontstaat aan de zwarte zijde. Het lijkt mij dat de folie dan toch damp-open is:

IMG_5398.JPG
afbeelding doorslag.JPG
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #7
Ga er maar vanuit dat dit materiaal dampopen is. Wat belangrijk is dat je de dampremmendelaag zo optimaal mogelijk moet aanbrengen. Hoe dat moet doen is hier wel te vinden zijn.
Merk op hoe damdichter de lagen aan de buitenzijde zijn hoe dampdichter jij de laag aan de warme kant moet aanbrengen.
 
  • Like
Waarderingen: jan post

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu