Isolatie arbeiderswoning tegen geringe kosten

Michaelt

 • #1
Beste forumleden,

Ik ben nieuw hier, mijn naam is Michael en wil jullie expertise vragen over isolatie.

Precies een jaar geleden zijn wij verhuist naar een kleine arbeiderswoning (huur) uit 1958. Grote probleem bij deze woning is het gebrek aan goede isolatie, dubbel glas is sinds enkele jaren aanwezig.
Aangezien de hygrometer 's ochtends soms wel 70-73 % luchtvochtigheid aangeeft, zie ik de noodzaak om hier wat aan te doen. Ventileren helpt inderdaad, en is 's zomers geen probleem, maar nu het kouder begint te raken wordt dit lastiger.

Mijn vraag is eigenlijk; hoe kan ik tegen geringe kosten mijn woning beter isoleren? Ik moet hierbij rekening ermee houden dat ik hier maximaal 6 jaar ga wonen, hierna wordt de woning waarschijnlijk afgebroken.

- Bij de verbouwing heb ik een laminaatvloer erin gelegd, met groene onderplaten. Ik heb hierbij verzuimd om dampremmende folie aan te leggen. Ik moet zowieso een deel van de benedenverdieping opnieuw leggen, dus wil nu de gehele ruimte doen incl. de folie. Hoeveel scheelt dit?

- Hoe kan ik tegen geringe kosten de kruipruimte isoleren, met welk rendement?

- In hoeverre leent gevelisolatie, of welke andere vormen van isolatie renderen?


Alvast bedankt!

Michaelt
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Ik denk dat je beter 6 jaar wat hoger kan gaan stoken. Tegen de kostprijs van alle materialen die je nodig hebt kan je heel wat aardgas kopen. Wellicht is het verstandiger om je oude muren te coaten zodat ze minder vocht opnemen.
   

  Frank

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Radiotorfolie is een geringe investering die je gauw terugverdient.
  Dikke gordijnen voor de ramen en buitendeur is ook nog een haalbare optie.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu