Is het nodig om de muren voor het stucen voor te behandelen?

AlexSlok

  • #1
De muren van mijn badkamer moeten glad worden gemaakt voordat er nieuwe tegels op worden geplakt. Omdat er nog veel oude tegellijmresten opzitten zegt de aannemer dat er muren eerst voorbehandeld moeten worden. Is dat echt nodig?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als de aannemer dat zegt, dan mag je aannemen dat het zo is. Hij heeft de situatie ter plekke gezien en weet hoe zuigend de ondergrond is en welke problemen de stucadoor daardoor kan gaan ondervinden.

Wat denk je dat er gebeurt met de garantie op het werk van de stucadoor als er niet voorbehandeld wordt, omdat jij vond dat dat niet nodig is of omdat je dat op een forum gelezen hebt? Als de boel dan los komt heb je geen poot om op te staan!

Ik bereid je maar vast voor: na het stuken zal er waarschijnlijk nog een keer voorbehandeld moeten worden voordat er getegeld kan worden. Deze keer met tegelprimer...
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #3
Voorstrijken voor stukadoren kan een voorbehandeling zijn afhankelijk waarmee je de muur gaat berapen. Ook is stukadoren weer een voorhandeling voor het tegelen. Niet vlak dan lijkt je tegelwerk ook nergens naar. Het hang van verschillende factoren af. Hoe groot zijn de tegels en in welke staat is de muur lichte lijmresten is soms geen probleem.
 

AlexSlok

  • #4
Er komen tegels op van 30x60cm. De muren zijn vlak en redelijk glad (zie foto's) ondanks de lijmresten.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #5
Laat ik eerst duidelijk zijn dat u de aannemer zijn mening moet volgen, deze heeft het namelijk in het echt gezien en deze bied ook de garantie. Ik zie slechts foto's op basis hiervan ziet het er niet slecht uit. Voorbehandeling met voorstrijk voor de zuigde ondergrond is zovieso nodig.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu