Is dit vochtdoorslag?

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #21
Omlbg schreef:
Anderzijds kan daar dan ook geen vocht meer naar binnen.
Wat denk je het is meer droog dan het regent, toch.
Mijn idee is dat we voor heel veel zaken de situatie omdraaien. Ik denk dat dichtkitten zinloos is en het probleem zeker niet oplost.
Voor mijn weetje. Wat is de temperatuur van de cv buizen die daar lopen.
Wat vind je van het idee van de PE folie. Voor 40 cent de m2 kan je al aan de slag.
 

Pvr

  • #22
Wat ik mis in deze discussie is. Waarmee je eigenlijk zou mee moeten beginnen is door thermische foto's bepalen of de spouw volledig is gevuld. Zeker met een smalle spouw wil het door metselbaarden voorkomen dat hij niet volledig vol is. Daarna het vochtgehalte meten op de plekken die vochtig zijn of lijken. Dan kun je door gaten te boren op deze plekken controleren of het condens vocht of doorslaand vocht is. Bij condens zal bijv. het eerste stof vochtig zijn en als je 5a6 centimeter diep ben zal het droog moeten zijn. Daarna kun je pas plan van aanpak maken om het op te lossen de rest is gissen.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #23
@Pvr het isolatiebedrijf zegt dat er massieve delen zijn waar geen isolatie zit.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #24
Pvr schreef:
Dan kun je door gaten te boren op deze plekken controleren of het condens vocht of doorslaand vocht is
Ben je de naam Ubakus hier als eens tegen gekomen. Log in bij dit bedrijf kost je niets, je kan zijn situatie simuleren en wijzer worden.
 

Pvr

  • #25
Als je denkt dat ik dat ik niet weet waar ik over praat heb je het mis. Er zijn meerdere wegen naar Rome he Ik ken het programma ja zeker maar wil dat zeggen dat dit altijd gelijk heeft? Naar mening niet, in dit geval zijn er te veel variabelen in deze situatie die je niet kan simuleren. En moet je stapsgewijs gaan uitsluiten. En wijzer word je elke dag.
 
  • Like
Waarderingen: Charel

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #26
Pvr schreef:
Als je denkt dat ik dat ik niet weet waar ik over praat heb je het mis.
Ik zou niet durven.
Pvr schreef:
in dit geval zijn er te veel variabelen in deze situatie die je niet kan simuleren.
Zoals want ik leer ook graag hoor.
Ik gebruik Ubakus bijna altijd. Ben met deze muur bezig geweest en kan als ik in de spouw vul met isolatie geen condens kan krijgen.
 

Charel

  • #27
In dit geval zie ik niet hoe Ubakus een hulp zou kunnen zijn, dat programma kan enkel een antwoord geven bij gekende en foutloos uitgevoerde omstandigheden die dan ook nog eens juist zijn ingegeven in het programma.
Het probleem met deze situatie is juist dat de omstandigheden en de degelijkheid van uitvoering niet duidelijk zijn.
Is de spouwisolatie goed uitgevoerd? Zijn er geen koudebruggen door een niet volledig open en zuivere spouw? Is het voegwerk en de baksteen waterwerend genoeg? Kan er niet teveel waterdamp (vochtige lucht) vanuit de woonruimtes naar de zolder ontsnappen ?
Het enige dat we tot hier toe hebben kunnen zien is dat het voegwerk hier en daar te wensen over laat. Over de rest kunnen we van hier uit niet oordelen. We kunnen enkel gissen naar mogelijke oorzaken.
 
  • Like
Waarderingen: Walker, Edwinnn en Pvr

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #28
Ongeplande koudebruggen (door valspecie oid) zijn nare dingen. Daarom kun je alles op papier goed hebben, maar is de praktijk een stuk weerbarstiger. Ubakus gaat hier niet bij helpen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #29
Goede tip om een thermische scan uit te voeren. Sommige gemeentes bieden die ook gratis aan.

Het afkitten van de kozijnen kan nadelig werken, ik zou hier niet voor kiezen, tenzij je zeker weet dat er water door naar binnen komt. Daar is nog geen aanwijzing voor. Het dichtkitten kan het drogen vertragen, waardoor er eerder problemen ontstaan.

Het voegwerk moet zeker eerst hersteld worden, dat staat buiten kijf.

Volgens mij is het bovendien erg verstandig de coating van het metselwerk te verwijderen (ik weet niet of een hogedrukreiniger dit kan). Misschien kan je daar nog eens een onafhankelijk adviseur naar vragen. Er zijn bouwpathologen die hierin gespecialiseerd zijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu