İs dit niet gevaarlijk?

Fazli

  • #1
İk ben pas verhuist en zie tot mijn verbazing dat de stopcontacten voor vaatwasser, wasmachine en koelkast op de grond zitten. İs dit niet gevaarlijk?(water van vaatwasser bijv)

IMG_20210313_123906.jpg
 

ABCDE

  • #2
Dat is heel normaal. Zitten ook niet op de vloer, maar op de wand zo te zien.
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

KareldeKlusser

  • #3
Dit is inderdaad gevaarlijk. Een wcd wordt vaak op minimaal 30cm van de grond worden geplaatst in uitzonderlijk gevallen wordt deze lager geplaatst.
Ik zou dit zeker aanpassen als dat mogelijk is. Maar ligt er ook aan of dit een huurhuis en of je de wat wilt verbouwen en verstand van elektra hebt.
Zitten de vaatwasser en wasmachine op een aparte groep aangesloten ik gok van niet. Dit kan je vaak zien in de meterkast als de groepen zijn gelabeld.
De vaatwasser en wasmachine mogen namelijk niet op dezelfde groep worden aangesloten.
 

ABCDE

  • #4
KareldeKlusser schreef:
Dit is inderdaad gevaarlijk.
Dit is gewoon hoe het in 90% van de keukens zit; elektra heel laag onder de kastjes.

KareldeKlusser schreef:
De vaatwasser en wasmachine mogen namelijk niet op dezelfde groep worden aangesloten.
Dat is allang niet meer zo
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

WilhelmusB

  • #5
Geef eens een voorbeeld dat het echt gevaarlijk is.
 

KareldeKlusser

  • #6
Zelf heb ik ook een wcd tegen de grond aan bij de koelkast zodat als de koelkast stekker eruit moet dat de plint kan worden losgehaald. Maar bij een koelkast kan er geen water lekken.
Maar bij een vaatwasser of wasmachine zou ik het niet zo maken ik heb in het verleden gehad dat er water lekte van de vaatwasser en dat de vloer bijna blank stond. Ik heb ook mee gemaakt dat er een sifon lekte en dat er water op de vloer stond. En dan heb je kans dat er water in de wcd komt.

Gevaarlijk is hier inderdaad een beetje overdreven maar ik zou niet ideaal vinden bij een vaatwasser en wasmachine een wcd op de grond te hebben. Daarom heb ik ook gezegd alleen aanpassen als het mogelijk is en/of meneer het zelf kan aanpassen of laat aanpassen.
 

Fazli

  • #7
İk moet erbij zeggen dat dit een sociale huurwoning is, geen idee of zij hier wat aan kunnen/willen doen maar ik heb ook een stopcontact aan de muur wat hogerop. Dus deze stopcontacten heb ik helemaal niet nodig.

Quote verwijderd, is overdreven, mod.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #8
Als deze opstelplaats zich in de keuken bevind zal het wel goed gaan. Als dit een badkamer was geweest (dus zonder koelkast maar wel met douche) was het gevaarlijk.

Ik heb ook een stopcontact vrij laag in de badkamer zitten. Maar wel voorzien van een afdekklep met de juiste IP-rating.
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #9
Is geen probleem en niet gevaarlijk. Wordt inderdaad veelvuldig zo toegepast.

Ook wasmachine en vaatwasser mogen gerust op dezelfde groep. Afhankelijk van hun vermogens kan het advies zijn om wel aparte groepen te maken maar het moet niet per se.

U kunt gerust de verhuurder vragen dit aan te passen maar je kunt vast al raden wat hun antwoord gaat zijn :wink:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu