Is deze vloer goed geschuurd en in de olie gezet?

Carnifex

  • #1
Recentelijk heb ik mijn massief eiken vloer laten schuren om vervolgens in donkere twee componenten olie te laten zetten. Ik twijfel tamelijk aan het resultaat.

Afbeelding 1 laat volgens mij swirls zien van de boets/boen machine. Vraag is dus, is dit acceptabel?
Afbeeldign 1:

Afbeelding 2 laat zijn dat tegen de richting van de planken in, dus van links naar rechts, er een soort wolken/strepen in te lijken zitten. Donker en licht verschillen horen vanzelfprekend bij een eiken plank. Maar volgens mij moeten die veroorzaakt zijn door de nerven en noesten. In dit geval lijkt het gewoon of er willekeurig donkere en lichten vlekken/strepen in zitten. Vraag wederom is of dit acceptabel is:
Afbeelding 2:

Tot slot is afbeelding 3 het resultaat als ik er met een doekje overheen veeg. Wederom, is dit normaal? De olie heeft een droogtijd van 12 - 24 uur volgens de fabrikant. Het is nu ruim 60 uur geleden en alles wat in aanraking komt met de vloer wordt zwart. Een kruipend kind is uitgesloten op dit moment.
Afbeelding 3:

Wanneer er overigens een drup water valt op de vloer en ik droog deze meteen op, dan wordt op de plek van de drup de vloer ook direct lichter. Helemaal als ik twee of drie keer heen en weer veeg.


Ik ben erg benieuwd naar de mening van jullie. De reacties op deze vraag vormen belangrijke input voor het gesprek wat ik nog wil hebben met de uitvoerder.

In elk geval bedankt voor de moeite van het lezen!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dit forum richt zich op klussers die zélf werkzaamheden verrichten.

Het beoordelen van andermans werkt behoort er niet bij.

En het verkrijgen van bewijsmateriaal om in gesprek te gaan met de uitvoerder al helemaal niet! :?
 

Carnifex

  • #3
Had ik even gemist. Helaas. Kreeg dit als tip en ging er vanuit dat de vraag geen probleem was om die reden.

Excuus!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Precies. Voor klusvragen ben je welkom. Slotje dus.

Plaats in het vervolg de foto's via klusidee, dan blijven ze beschikbaar voor anderen met dezelfde vraag. Deze externe links heb ik verwijderd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu