Is deze constructie goed?

Jmhu

  • #1
Nogmaals mijn bericht en dan maar de vraag hoe dit zelf op te kunnen lossen:

Wij hebben een kunststof kozijn laten plaatsen en de gevelbekleding die erboven zat opnieuw laten isoleren en vervangen door keralit.
Aan de buitenzijde is alles verder afgewerkt met compriband, geen nieuwe lekdorpel maar middels DPC folie een waterkering.
Binnenzijde is afgewerkt met pur en vervolgens luchtdichte tape en een sierlat met kit.
Echter heb ik mijn vraagtekens bij het plaatsen van het kozijn. Bij hevige storm komt er op bepaalde plekken een zuchtje wind door zowel aan bovenzijde kozijn, als in de hoek bij het glas en aan de onderzijde van het kozijn. Verder als de deur per ongeluk te hard dicht gaat, rammelt het raam best wel wat en het is ook niet zo heel stevig naar mijn idee als je er tegen aan drukt. Oude ramen aan voorzijde zit bijna geen beweging in in verhouding met het nieuwe kozijn. Kan het raam dan te dun zijn ( dubbel glas ) / te klein of is er iets met de glaslatten aan de hand? kitten werkt niet, het probleem blijft.

Dit is met het oude kozijn nog nooit voorgekomen dus weet iemand misschien hoe dit komt?
Is het normaal dat er wat wind doorheen komt?
Hier wat foto''s voordat er is afgewerkt aan de binnenzijde en de sierlat is geplaatst.

PXL_20220909_140354702.jpg PXL_20220909_144337948.jpg PXL_20220909_144440840.MP.jpg PXL_20230201_083240726.jpg PXL_20230321_202649492~2.jpg

1e foto is zijkant van het kozijn aan de onderkant. Dat gat opnieuw vullen met???
2e en 3e foto is bovenkant van het kozijn. Klopt deze constructie? Is er hier teveel weg gesloopt en de schroef die erdoorheen geboord is om kozijn vast te zetten
zou daar de tocht doorheen kunnen komen? Is het mogelijk dat er wind achter de keralit gevelbekleding slaat en dit via het kozijn naar binnen komt? Wat moet er gebeuren
om dit op te lossen?
4e foto is hoek kozijn waar ik ook wind doorheen voel komen, met kitten wordt het niet opgelost, waar kan het aan liggen en hoe kan dit opgelost worden?
5e foto onderkant kozijn, hier komt ook wind doorheen,. waar komt dit vandaan? Vanaf de buitenzijde is alles gewoon dicht. Zou het naar binnen komen doordat het glas niet goed is?
 

Sander 1972

  • #2
Ik denk dat u beter een onafhankelijke deskundige kunt inschakelen.

Hier beoordelen we geen werk van andere, en u foto's zijn vraag.

En ga zelf niet zitten rommelen, dan is je garantie vervallen
 

Jmhu

  • #3
Waarom zijn de foto's vaag?

Er is al een keer een onafhankelijke deskundige geweest en toen hebben ze het naar behoren proberen op te lossen. Dit heeft 1500 gekost. Vervolgens is het probleem nog steeds minimaal aanwezig maar nu ook op andere punten.

Wederom onderzoek kost weer dit bedrag alvorens er weer reparatie plaatsvind.

Enig advies op dit forum voor er weer een onafhankelijke deskundige komt beoordelen is op zijn minst wel heel prettig gezien de hoge bedragen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Uit je opmerkingen komt duidelijk naar voren dat je allesbehalve van plan bent om zelf te gaan klussen.

Ik wil je verzoeken om (nogmaals) goed dit te lezen:


En dan met name:

* De door het Forum beantwoorde vragen zijn een indicatie hoe het probleem opgelost kan worden, ze vervangen nooit het oordeel van de deskundige ter plaatste

Wij kunnen vanaf een paar foto's geen beter oordeel geven dan een onafhankelijk bureau wat ter plaatse is geweest. Het bureau had na de eerste keer moeten controleren of de aanbevelingen naar behoren zijn uitgevoerd.

Ook hier gaat een slotje op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu