Is de informatie over dakvenster op de site wel juist?

Karels

 • #1
Hallo,

Op de website staat de volgende tekst te lezen bij het plaatsen van een dakvenster:

Oplossing dakbalk problemen

Zit een horizontale dakbalk u in de weg dan plaatst u links er rechts van de raamopening een zogenaamde slaper, een balk van dezelfde maat als de dakbalken.

Stap 1: Stut de dakblak met twee stevige schoren op de zoldervloer.
Stap 2: Teken de helft van de balkdikte naast de raamopening af. Zaag de balk links en rechts door en zaag de raamopening uit.
Stap 3: Precies langs de raamopening plaatst u tussen de horizontale balk boven en onder de raam opening twee verticale balken. Spijker deze vast door de horizontale balken en, van buiten af, aan het dakbeschot.


Nu staat er bij stap 2: dat je een halve balkdikte van de raamopening de dwarsbalk kunt doorzagen. Daarna plaats je een balk met een hele balkdikte weer terug. Die komt dan toch voor de raamopening te zitten? Wat zie ik over het hoofd?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Wat zie ik over het hoofd?
  Dat de constructie van uw dak heel anders kan zijn dan het voorbeeld dat u aanhaalt.

  Schakel een bouwkundige in, van afstand is uw vraag niet verantwoord te beoordelen.
   

  Karels

  • #3
  Ik snap de oplossing simpelweg niet. Ik wil niemand voor het hoofd stoten en realiseer me dat ik vast wel weer fout zal zitten, maar zoals ik de geboden oplossing lees kan het simpelweg niet.
  Er staat: vanuit de raamopening zaag je een 1/2 dikte van de dwarsbalk af en daarna spijker je er een hele balkdikte tegenaan. Dan komt er toch een 1/2 balkdikte voor de raamopening? Ik probeer dat in een tekeningetje te zetten


  PS ik waardeer klusidee.nl enorm. Ik heb er veel aan.

  verder van mijn kant geen reaktie meer...
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #4
  PS ik waardeer klusidee.nl enorm. Ik heb er veel aan.
  Bedankt voor het compliment.

  Wanneer u alle oplossingen op dit gebied zou begrijpen zou u bouwkundige zijn :wink:
  Er zijn zoveel dakconstructies dat het niet mogelijk is zonder gedetailleerde tekeningen e.e.a. te beoordelen, wanneer er b.v. van de tekening afgeweken is kan dat al helemaal niet, vandaar mijn advies een bouwkundige in te schakelen.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu