Condens dubbel raam Velux dakvenster GGL 3

Jacovrie

  • #1
Ons Velux dakvenster type GGL 3 (ongeveer 20 jaar oud) heeft condens tussen het dubbele raam. Ik weet dat dit qua raam niet te repareren is. Heeft iemand een idee hoe hier mee om te gaan? Is het bijvoorbeeld de moeite waard om het dubbele raam te vervangen of het totale scharnierende raamdeel te vervangen? Met andere woorden is er nog een andere haalbare mogelijkheid dan alleen vervanging van het gehele dakvenster.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dubbel glas kun je op maat bestellen, laten opmeten door leverancier is beter, als het dan mis gaat is het risico voor hem.
Wat ik zo uit mijn hoofd weet kost dit ongeveer 50 euro per m2, afhankelijk van merk en leverancier.

Ik denk niet dat je na 20 jaar nog de goede maat raam kunt krijgen.

Succes.
 

Dingena

  • #3
Het mooie systeem van Velux is dat het type gelijk de maatvoering is.
GGL 3 betekend dus de maat voor het bestellen van binnen- en buiten zonwering en eigenlijk alle producten welke besteld kunnen worden.
Kijk eens op Velux.nl dan kun je hier contact met ze opnemen. Ze hebben ook monteurs om reparaties bij je uit te voeren.

Zelfs voor het aller eerste systeem worden nog alle producten/onderdelen geleverd!


Groetjes DIngena
 

Willem.S

Specialist Hout/Bouw
  • #4
GGL.3 is inderdaad een maataanduiding.

Glasvervanging is vrij eenvoudig; draai het raam even door, en je ziet alum. profielen die je los schroeft, en het oude glas kan je er zo uit halen.
Nieuw glas ligt er ook zo weer in.

Nieuw glas heet een IPL, en kost voor een "3" ong. € 60.00
Kies je voor HR-glas, moet dat ook speciaal besteld worden, al heet dit dan type IPL-3 C . Type C is dan belangrijk; als de handelaar gewoon HR-glas uit de prijslijst besteld, krijg je 24mm dik glas, wat dus niet past in een ouder type .
Type C is namelijk HR-glas met een dikte van 15mm, zodat dit past in een ouder type venster. Prijs van een C weet ik niet; ong. € 90.00 ?

willem.

:D

Ps: dikte HR glas én de letter C haal ik uit herinnering van ervaring.
dikte en letteraanduiding kan ik dus in vergissen............
 

Jacovrie

  • #5
Bedankt voor jullie reacties. Jullie hebben me op het goede spoor gezet. Weet inmiddels dat ik IPL 4100059c moet bestellen, waarbij ruit, kit en inbouwinstructie in 1 doos zitten. Zal dit binnenkort bestellen en dan moet het werkje nog beginnen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu